Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Team GP Elite eindigt ijzersterk in de Porsche Sprint Challenge Middle East

Uitgegeven door Peter Vader • 28 maart 2022 14:01 • Print artikel

Het seizoen van de Porsche Sprint Challenge Middle East is officieel voorbij en Team GP Elite kan terugkijken op een geslaagd evenement op het Jeddah Corniche Circuit. Nu het seizoen van de Porsche Sprint Challenge Middle East voorbij is, ligt de focus nu volledig op de voorbereidingen voor het komende seizoen 2022 en de teamleden zijn het unaniem eens: “Wij kunnen niet wachten!”

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit startveld door de bocht

Race 1
Thierry Vermeulen pakte heel succesvol P3! Na een solide kwalificatie had hij een goede start van race 1. Hij zette de nummer 2 de hele race onder druk, waardoor hij met P3 op het podium kwam (P3 PRO-AM). Ghislain Cordeel had een aantal geweldige gevechten om zijn plaats te verdedigen en nam P5 (P4 PRO-AM) mee naar huis. Een andere coureur met geweldige gevechten gedurende de race was Sören Spreng. Helaas kon hij zijn positie niet behouden en eindigde op P8 (P6 PRO-AM). Jan Dobber verloor wat tijd bij de start, maar wist het hoofd koel te houden en bleef aandringen. Uiteindelijk kwam als 10e over de streep (P2 AM). Gastrijder Christiaan Frankenhout volgde op P12 (P2 CE). Daarna was alle focus op de race ter afsluiting van het seizoen van de Porsche Sprint Challenge Middle East af met de tweede race van dat weekend. De grote wens van de GP Elite-crew was om met een hoogtepunt af te sluiten!

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Thierry Vermeulen podium
Thierry Vermeulen

Race 2
Jammer, het seizoen van de Porsche Sprint Challenge Middle East was aan het einde van de race officieel voorbij. Thierry Vermeulen had een geweldige start in deze laatste seizoensrace. Hij pakte meteen P3 en wist een ronde later zelfs naar P2 te klimmen. Een mooie afsluiting van zijn seizoen met P2 (P2 PRO-AM) op het podium! Ghislain Cordeel had een goed tempo en wist de kop van het veld bij te houden. Hij kwam als 5e over de streep (P4 PRO-AM). Sören Spreng verbeterde zich het hele weekend en eindigde race 2 op P7 (P5 PRO-AM). In de AM-klasse behaalde Jan Dobber opnieuw een overwinning en eindigde hij op P9 overall. Op P14 eindigde Christiaan Frankenhout met toch nog een P2 in de CE-klasse. Op naar volgend jaar!

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit podium

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Ghislain CordeelGhislain Cordeel

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Jan Dobber actie 1Jan Dobber

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Jan Dobber coureurJan Dobber

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Jan Dobber actie achterzijdeJan Dobber

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Soren Spreng
Sören Spreng

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Christiaan Frankenhout actieChristiaan Frankenhout

Porsche Sprint Challenge Middle East Jeddah Corniche Circuit Christiaan Frankenhout coureur
Christiaan Frankenhout

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS