DTM

FOTO'S - Samen sterk: BMW M Motorsport en zijn partners zetten de samenwerking opnieuw voort in het DTM-seizoen 2020

Uitgegeven door Peter Vader • 4 juni 2020 12:05 • Print artikel

MüNCHEN - In het DTM-seizoen van 2020 kan BMW M Motorsport opnieuw rekenen op de loyaliteit en steun van haar langdurige partners. Vijf van de zes fabrieks-BMW’s M4 DTM zal de strijd aangaan in de bekende kleuren van de Premium Partners Shell, BMW Bank, CATL, Schaeffler en ZF. Een nieuwe Premium Partner aan boord is iQOO, waarvoor door BMW M Motorsport voor het eerst de iQOO BMW M4 DTM gaat worden ingezet. Daarnaast zijn er de officiële partners en officiële leveranciers van BMW M Motorsport, die ook hun samenwerking voortzetten.

BMW M4 DTM 2020 Shell
BMW M4 DTM 2020-Shell

“We zijn erg blij dat we onze sterke partners aan onze zijde hebben, zelfs in moeilijke tijden als deze”, aldus BMW Group Motorsport-directeur Jens Marquardt. "De coronapandemie zette ook de rem op de DTM, en wanneer het seizoen eindelijk kan beginnen, is het dan gelukkig zover, maar onder andere omstandigheden dan we gewend zijn. Daarom zijn we allemaal dankbaarder voor de loyaliteit en voortdurende steun van onze partners. Het blijkt weer dat we één team zijn, we er samen staan en we vechten voor gezamenlijk succes. De aangepaste DTM-kalender laat ons nog meer uitkijken naar de start van het seizoen. Samen met onze partners staan we klaar om alles te geven in het seizoen 2020.”

BMW M4 DTM 2020 BMW Bank
BMW M4 DTM 2020-BMW Bank

Shell is sinds 2015 Premium Technology Partner, waardoor ze voor het zesde achtereenvolgende seizoen meedoen aan een gezamenlijke DTM-seizoen met BMW M Motorsport. Net als vorig jaar, zal Sheldon van der Linde (RSA) het stuur ter hand nemen van de Shell BMW M4 DTM. BMW Bank is vanaf het allereerste begin Premium Partner geweest. In hun negende DTM-seizoen sinds 2012, is één van de nieuwe toevoegingen aan het BMW-team van coureurs, Lucas Auer (AUT), die aan het werk te zien zal zijn van de BMW Bank M4 DTM. De tweede nieuwe aanwinst, Jonathan Aberdein (RSA), zal racen in de CATL BMW M4 DTM. Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER) blijft trouw aan zijn Schaeffler-BMW M4 DTM en Philipp Eng (AUT) aan zijn ZF BMW M4 DTM. Wittmann en Eng waren de meest succesvolle BMW DTM-coureurs in het seizoen 2019. Ze scoorden allebei vijf seizoensoverwinningen. BMW M Motorsport verwelkomt ook graag een nieuwe Premium Partner aan boord, waarvoor Timo Glock (GER) dit seizoen de baan opgaat in de iQOO BMW M4 DTM.

BMW M4 DTM 2020 Schaeffler
BMW M4 DTM 2020-Schaeffler

Akrapovič, Becker Carbon, BMW M Performance Parts, H&R, Randstad en Robo Markets blijven aan boord als officiële partners. Puma zal de teams, rijders en medewerkers van BMW M Motorsport van de officiële teamkleding voorzien.

BMW M4 DTM 2020 ZF
BMW M4 DTM 2020-ZF

De gewijzigde DTM-racekalender voor 2020 in één oogopslag:
10-12 juli: Norisring (GER) *
1 - 2 augustus: Spa-Francorchamps (BEL) **
14-16 Augustus: Lausitzring (GER)
21-23 augustus: Lausitzring (GER)
4-6 september: Assen (NED)
11-13 september: Nürburgring (GER)
18-20 september: Nürburgring (GER)
9-11 oktober: Zolder (BEL)
16-18 oktober: Zolder (BEL)
6-8 november: Hockenheim (GER)

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid.
** Tweedaags evenement. Onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid.

BMW M4 DTM 2020 CATL
BMW M4 DTM 2020-CATL

BMW M4 DTM 2020 iQOO
BMW M4 DTM 2020-iQOO

Lees HIER meer NIEUWS over DTM

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS