Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - SRO GT World Challenge FIA GT Series: WRT claimt in Imola eerste GT3 Endurance Cup-overwinning sinds 2018!

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juli 2020 06:02 • Print artikel

Bij de inaugurele 3 Hours of Imola presenteerde de tiende editie van de GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup zich met 46 inschrijvingen verdeeld over tien fabrikanten en vier klassen. De race vond plaats achter gesloten deuren en met procedures om de veiligheid van iedereen te midden van de Covid-19-pandemie te garanderen.

GT3 Imola 1_WRT_Audi_winnaar_Imola
De winnende #31 Belgian Audi Club Team WRT R8 van Kelvin van der Linde/ Mirko Bortolotti/ Matthieu Vaxiviere, die in Imola de eerste GT3-overwinning schonk aan WRT sinds 2018!

Overall
De # 66 Attempto Racing R8 (Mattia Drudi / Kim-Luis Schramm / Frederic Vervisch) ging aan de leiding van het 46 auto's tellende veld na het doven van de startlichten, achtervolgd door de # 51 AF Corse Ferrari (Alessandro Pier Guidi / Nicklas Nielsen / James Calado). In de loop van de 3 uur durende race zouden pitstopstrategie en safety cars de hiërarchie veranderen, waarbij het # 31 Belgian Audi Club Team WRT R8 (Kelvin van der Linde / Mirko Bortolotti / Matthieu Vaxiviere) de leiding zou overnemen en naar een overtuigende overwinning reed, na een korte sprint naar de finish. Het WRT's eerste Endurance Cup-overwinning sinds 2018, de door Bio Circle gesponsorde R8 eindigde voor de # 12 GPX Racing GT3 R (Matt Campbell / Patrick Pilet / Matthieu Jaminet) en # 88 AKKA ASP Team AMG (Raffaele Marciello / Timut Boguslavskiy / Felipe Fraga ) die als tweede en derde eindigden. De Porsche en de Mercedes leverden een heftige strijd uit om de tweede plaats.

2_GT3_Imola_fraai_startveld

Silver Cup
Als zevende algemeen begon de in de Silver Cup-klasse ingeschreven Tech 1 Racing Lexus (Aurelien Panis / Timothe Buret / Thomas Neubauer), die met tien plaatsen voorsprong op hun naaste rivaal startte. Tijdens de race zou het gat worden gesloten omdat de # 78 Barwell Motorsport Huracan (Patrick Kujala / Alex Macdowall / Frederik Schandorff) die als zeventiende startte, een foutloze race zou rijden in zijn streven om de klasseoverwinning te behalen en als dertiende overall eindigde. De # 159 Garage 59 Vantage ( Andrew Watson / Valentin Hasse-Clot) en # 56 Dinamic Motorsport GT3 R (Andrea Rizzoli / Adrien de Leener / Mikkel Pederson) rondden het Silver Cup-podium

3_GT3_Imola Porsche Jaminet Mercedes


Pro-Am
Als 32e algemeen begonnen, leidden de # 93 Sky Tempesta Racing 488 (Chris Froggatt / Jonathan Hui / Eddie Cheever) de Pro-Am klassse voor lange tijd, maar toen de zwart-wit geblokte vlag drie uur alter werd gezwaaid, was het de # 188 Garage 59 Vantage (Chris Goodwin / Alexander West / Jonathan Adam) die de overwinning behaalde en de veertiende plek overall pakten. De Sky Tempesta Racing 488 werd ondertussen tweede in de klasse, terwijl de # 26 Sainteloc Racing Audi (Mickael Blanchemain / Clement Seyler / Adrien Rougier) het podium afrondde met een derde plaats in de klasse.

4_GT3_Imola_vol_veld

Am
Voor de enkele Am-auto, de # 108 CMR Racing Bentley (Bernard Delhez / Romano Ricci / Stephane Tribaudini) ging het erom zo veel mogelijk posities omhoog te klimmen in het algemeen klassement. En dat was precies wat het Bentley-trio deed door van P46 naar P31 te rijden en de race te beëindigen voor inschrijvingen van WRT en Orange1 by FFF Racing Team.

Voor het GT World Challenge Europe powered by AWS-kampioenschap gaat de Sprint Cup voor het eerst van start dit jaar, tijdens de volgende race om het kampioenschap in Italië met de openingsronde van de Sprint Cup in Misano op 7 tot en met 9 augustus.

Foto's: GT World Challenge Europe

5_GT3_Imola Mercedes

6_GT3_Imola

7_GT3_Imola_Porsche

8_GT3_Imola_Lamborghini_off_track

9_GT3_Imola

10_GT3_Imola

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS