Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Ruim 26.000 bezoekers keken naar de ADAC GT Masters-seizoensfinale op de Hockenheimring

Uitgegeven door Peter Vader • 28 oktober 2022 09:13 • Print artikel

Ze vierden hun vierde overwinning na afloop van de laatste kampioenschapsrace. Fabian Schiller (25, GER) en Jules Gounon (27, GER) wonnen zondag 23 oktober de laatste race van 2022 in de ADAC GT Masters op de Hockenheimring in Baden-Württemberg. Na 36 ronden kwam Fabian Schiller als eerste over de finish in de Mercedes-AMG GT3 Evo met startnummer 4 en vierde hij zijn vierde overwinning van het seizoen. “Dit succes is een mooie afsluiting van het seizoen. We hebben opnieuw laten zien dat we een winnende auto hebben en dat we kunnen vechten voor de titel. Helaas waren er fouten die ons terug lieten vallen. Maar met vier successen hebben we aan het einde van het seizoen meer overwinningen dan enig ander duo", aldus Fabian Schiller, die samen met Jules Gounon het seizoen als derde in het kampioenschap eindigde voor het Drago Racing Team ZVO.

ADAC GT Masters Hockenheimring winnaar Gounon champagne RX foto Johann van de Kerkhof
Winnaar Jules Gounon viert met champagne zijn overwinning

De rijderscombinatie Ricardo Feller (22, CH) en Jusuf Owega (20, Keulen) in de Audi R8 LMS GT3 Evo II #29 van Montaplast by Land-Motorsport eindigde als tweede op 1.892 seconden achterstand. Ricardo Feller zette de snelste ronde van de race neer met een tijd van 1:39.604 minuten. Maximilian Paul (22, Dresden) en Marco Mapelli (35, Italië) herhaalden het resultaat van zaterdag in de Paul Motorsport Lamborghini Huracán GT3 Evo #71 en eindigden als derde. Het team van Emil Frey Racing verzekerde zich van de laatste open beslissing dit seizoen door het ploegenklassement te winnen.

ADAC GT Masters Hockenheimring start race RX foto Johann van de Kerkhof
Start van de race op zondag waarin het teamklassement werd beslist

De toeschouwers zagen een spectaculaire slotrace in de ADAC GT Masters op de Hockenheimring. Polesitter Ayhancan Güven (24/Turkije) – in Nederland bekend van zijn succesvolle deelnames aan de Porsche Carrera Cup Benelux - werd kort na de start ingehaald door Team Joos Sportwagentechnik in de Porsche 911 GT3 R #91 door Jules Gounon en Ricardo Feller. De 24-jarige kon het tempo van het leidende duo niet bijhouden en moest ook Lamborghini-coureur Marco Mapelli voorbij laten gaan. De Italiaan kreeg echter een tijdstraf en viel terug. Na de pitstop en de coureurswissel die eraan zat te komen, veranderde er lange tijd niets in de kopgroep. In de laatste ronde wist Maximilian Paul Christian Engelhart in te halen met een manoeuvre die het bekijken waard was. De man uit Dresden behaalde de derde plaats achter Fabian Schiller en Jusuf Owega. De nieuwe runners-up Engelhart en Güven moesten onverdiend genoegen nemen met een ondankbare vierde plaats. Konsta Lappalainen (21, FIN) en Mick Wishofer (23, AUT) vervolledigden de top vijf in de #14 Emil Frey Racing Lamborghini Huracán GT3 Evo.

ADAC GT Masters Hockenheimring Nick Catsburg zesde RX foto Johann van de Kerkhof
Nicky Catsburg

Nicky Catsburg (34, NL) en Jesse Krohn (32, FIN) van Schubert Motorsport toonden opnieuw een geweldig moreel. Na een door eigen schuld veroorzaakte aanrijding en de daaruit voortvloeiende straf, bleef het duo in de BMW M4 GT3 met nummer 20 ver achter, maar wisten ze zich toch een weg naar de zesde plaats te vechten. Thierry Vermeulen (20, NL) en Mattia Drudi (24, I) van Car Collection Motorsport verbeterden hun positie met tien plaatsen met hun Audi R8 LMS GT3 Evo II #33 en eindigden als zevende. Hun merkcollega's Kim-Luis Schramm (25, DEU) en Dennis Marschall (26, DEU) van Rutronik Racing reden hun auto met startnummer 27 op de achtste plaats. Achter hen eindigden Niklas Krütten (20, DEU) en Ben Green (24, GB) als negende in de tweede Schubert Motorsport BMW M4 GT3. Joel Sturm (20, GER) en Sven Müller (30, GER) van Allied-Racing namen ook afscheid van het seizoen 2022 door met een sterke race hun opgelopen achterstand in te halen met hun #22 Porsche 911 GT3 R en van de 19e plek op de grid op te klimmen naar de tiende plaats.

ADAC GT Masters Hockenheimring Thierry Vermeulen verdiend P7 RX foto Johann van de Kerkhof
Thierry Vermeulen verdiend op P7

Jules Gounon: “Het was een goede dag vandaag. Mijn start was perfect en ik kon de leiding nemen. Fabian reed de race vervolgens veilig naar huis. Als nieuw team in de ADAC GT Masters hadden we een heel goed seizoen, onze overwinningen spreken voor zich. We wilden echter vechten voor het kampioenschap, wat ons helaas niet is gelukt."

Fabian Schiller: “Jules gaf de auto aan mij over terwijl ik aan de leiding reed en ik de race eigenlijk goed aan de voorkant kon controleren. Onze auto ging heel goed om met de Pirelli-banden, ook al waren ze nog niet op bedrijfstemperatuur. Al met al hebben we een geweldig seizoen gehad. Monteurs en andere technici (ingenieurs) hebben alles gegeven en fantastisch werk geleverd. Er waren fouten, maar we winnen als team en verliezen als team. We moeten gewoon onze lessen trekken uit dit seizoen."

Lorenz Frey-Hilti, teambaas Emil Frey Racing: “Het is geweldig dat we in ons eerste seizoen in de ADAC GT Masters meteen het teamklassement konden winnen. We hadden een voorsprong van zeven punten, maar in deze sterke en evenwichtige serie kan alles gebeuren. Daarom viel er een last van mijn hart toen we het haalden. Het is jammer dat we zijn afgegleden naar de vierde plaats in het rijderskampioenschap, maar het teamkampioenschap is bepalend voor mij!”

ADAC GT Masters Hockenheimring nieuwe leider na eerste ronde RX foto Johann van de Kerkhof

ADAC GT Masters Hockenheimring schade voor de Schubert-BMW RX foto Johann van de Kerkhof
Al vroeg in de wedstrijd schade voor de Schubert-BMW Nr10

ADAC GT Masters Hockenheimring wiel aan wiel gevecht RX foto Johann van de Kerkhof
Flink aan elkaar gewaagd tijdens hun spectaculaire wiel-aan-wiel gevecht

ADAC GT Masters Hockenheimring Gounon RX foto Johann van de Kerkhof
Jules Gounon

ADAC GT Masters Hockenheimring gevecht middenveld RX foto Johann van de Kerkhof
Felle gevechten in het middenveld

ADAC GT Masters Hockenheimring Druids on the limit RX foto Johann van de Kerkhof
Thierry Vermeuelen reed een sterke race en bleef velen voor

ADAC GT Masters Hockenheimring winnars race zondag RX foto Johann van de Kerkhof
De winnaars Gounon en Schiller van de zondagsrace op het podium

ADAC GT Masters Hockenheimring Marciello kampioen 2022 ADAC GT Masters RX foto Johann van de Kerkhof
Rafaelle Marciello is kampioen 2022 van de ADAC GT Masters-serie

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS