Formule 1

FOTO'S - Precies op de dag dat de F1 GP van Monaco zou gehouden worden, scheurde Charles Leclerc met een Ferrari door Monte Carlo

Uitgegeven door Peter Vader • 25 mei 2020 12:02 • Print artikel

MONTE CARLO - De Franse regisseur Claude Lelouch maakte zondagochtend bij zonsopgang in het Vorstendom Monaco zijn korte film "Le Grand Rendez-vous", precies op de dag dat de Grand Prix zou plaatsvinden. De camera's van de Franse regisseur vergezelden de Ferrari SF90 Stradale bij het voltooien van een met veel adrenaline gevulde ronde op het Formule 1-stratencircuit. Aan het stuur zat Charles Leclerc die op weg naar het mysterie van de "grote datum" van de titel snelheden tot 240 km/ u klokte. ZKH Prins Albert II van Monaco verscheen ook even in de film. De Ferrari-voorzitter John Elkann, de prinsen Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi met hun vrouw en prinses Beatrice Borromeo, bezochten ook de set.

Le Grand Rendez-vous Ferrari Monaco

Dankzij een geleidelijke opheffing van de lockdown in Frankrijk en Monaco werd de shoot ook bekeken door een groep opgewonden toeschouwers vanaf de balkons en in de straten, zorgvuldig gecontroleerd door de lokale autoriteiten. Het verkeer werd gestopt om de SF90 Stradale, die in 2,5 seconden van 0-100 km/ u kan sprinten, zijn volledige kracht ten toon te laten spreiden in de straten van het Vorstendom. De zinderende motorsoundtrack van de auto doorbrak een lange, droge periode voor liefhebbers van steigerende paarden en tifosi. Maar het allerbelangrijkste was dat het gebrul van zijn hybride V8, die een totaal vermogen van 1.000pk genereerde, een optimistische boodschap uitstraalde en een eerste stap betekende in de richting van de terugkeer van de autosport, film en sociaal leven, terwijl we trachten de pandemie te stoppen en achter ons te laten door middel van wederzijds verantwoordelijk gedrag, inzet en solidariteit. “Le Grand Rendez-vous” gaat op 13 juni a.s. in première.

Le Grand Rendez-vous Ferrari Monaco

Le Grand Rendez-vous Ferrari Monaco

Le Grand Rendez-vous Ferrari Monaco

Le Grand Rendez-vous Ferrari Monaco

Le Grand Rendez-vous Ferrari Monaco

Le Grand Rendez-vous Ferrari Monaco

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS