Autosport NL • Porsche GT3 Cup

FOTO'S - Porsche in de 24 Uur van Zolder: opnieuw twee zeges en alle acht Porsches aan de finish

Uitgegeven door Peter Vader • 29 september 2021 16:01 • Print artikel

Zaterdagmiddag om vier uur werd het startschot van de 43ste editie van de 24 uur van Zolder gegeven. Niet minder dan acht Porsches, vier 991 GT3 Cup, twee 992 GT3 Cup en twee Cayman GT4 van vier verschillende teams, verschenen aan de start van deze bijzonder zware uithoudingsrace. Na achttien zeges in het verleden, volgde er weliswaar geen negentiende algemene overwinning, maar wel een volledig podium in de GT-klasse en een dubbel in de categorie GTB. Bovendien haalden alle Porsches die aan de start verschenen, de eindstreep, waarbij er een bijzondere rol was weggelegd voor de jonge rijders.

24H Zolder Porsche 1

Het werd een harde race, de 43ste editie van de 24 uur van Zolder, met een zeer hoog tempo. Zo legde de best geklasseerde Porsche, tevens de winnaar in de GT-klasse, 29 ronden meer af in vergelijking met de beste Porsche in 2019, bij de laatste editie van de wedstrijd en acht ronden meer dan de winnaar algemeen van 2018, toen ook een Porsche. In beide gevallen zou de Red Ant Porsche dus algemeen de winst hebben binnengehaald. Deze conclusie geldt ook voor de snelste Cayman in de uitslag, de winnaar van de klasse GTB, die dertien ronden meer aflegde dan de snelste Cayman in 2019.

24H Zolder Porsche 2

Red Ant Racing Porsche 992 GT3 Cup van Bert, Ayrton en Yannick Redant, perfect geruggesteund door de huidige nummer drie uit de Porsche Carrera Cup Benelux, Glenn van Parijs. Zij eindigden voor de Porsche 991 GT3 Cup van Belgium Racing, met het viertal Heyer-Derdaele-Goossens-Saelens en de ProSport Porsche 991 GT3 Cup van Verdonck-Hensen-Gillion-Balcaen. Ook de plaatsen vier, vijf en zeven waren voor de Porsche 991 GT3 Cup, waarmee alle zes de Porsches 911 de finish bereikten. In de klasse GTB was de dubbel voor Porsche met de Porsche Cayman van Speedlover (Paque-Paque-Godefroid) voor een identieke auto van Red Ant Racing met Wils-Vandekerckhove-De Breucker-De Breucker. Alles bij elkaar, verschenen er dus acht Porsches aan de start en reden er acht Porsches, allemaal in de Top-20 over de eindstreep. Ook deze editie van de 24 uur van Zolder was dus weer het bewijs van de betrouwbaarheid van de raceauto’s van Porsche.

24H Zolder Porsche 3

De winnaar in GT en GTA-divisie was dit jaar de Red Ant Racing met onder andere Bert Redant (teameigenaar en rijder Red Ant Porsche), die na afloop zei: “We zijn erg blij met het resultaat, te meer dat het de eerste deelname van de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup aan deze wedstrijd was. We hebben bij de beide 992’s welgeteld één probleem gekend, met een wielmoer, maar de aandrijflijn en alle andere vitale componenten kweten zich perfect van hun taak. We zorgen met deze zege ook meteen voor de eerste zege in een 24 uursrace van de Porsche 992 GT3 Cup, die nu zijn kunnen in de sprintwedstrijden en de endurance racerij wel bewezen heeft.”

24H Zolder Porsche 4


Ad Geerts van #TeamGPZ na afloop: “Tot zes uur voor het einde van de 24 uursrace van Zolder, lagen we op P3 met 20 ronden voorsprong. Bij een bandenwissel ging het linker achterwiel niet los, wat uiteindelijk een reparatie werd van anderhalf uur! Hulde aan de monteurs, die ervoor zorgden dat #TeamPGZ uiteindelijk als vijfde is gefinisht in haar klasse.”

24H Zolder Porsche 5

24H Zolder Porsche 6

24H Zolder Porsche 7

24H Zolder Porsche 8

24H Zolder Porsche 9

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS