Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Pole position voor Larry ten Voorde op de Red Bull Ring: "We gaan voluit"

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juni 2021 05:39 • Print artikel

Na een succesvol weekend in de straten van Monaco strijkt de Porsche Mobil1 Supercup dit weekend neer in Oostenrijk. Het Team GP Elite is helemaal klaar voor een dubbel header op de Red Bull Ring! Het is het tweede wedstrijdweekend van de snelste monomerkencup ter wereld, een onderdeel van het randprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Stiermarken. Daarna volgt volgende week de Oostenrijkse GP op hetzelfde circuit.

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 1

Vrijdag, vrije training
Tijdens de vrije training op vrijdag bereidden de deelnemers hun 992 Cup-auto’s voor onder soms regenachtige omstandigheden. Weer eens wat anders, na alle zonnige dagen met hoge temperaturen. Larry ten Voorde, Jesse en Daan van Kuijk, Max van Splunteren en Lucas Groeneveld wisten aardig in hun ritme te komen tijdens de vrije training en konden daarmee de heftige concurrentiestrijd aangaan op dit korte en uitdagende circuit. De vrije training ging goed en er werd geweldig werk geleverd door hard te pushen en de limieten te vinden onder zowel droge als kletsnatte omstandigheden. Het gevoel en het tempo was er, dus waren ze er klaar voor om de best mogelijke rondetijden neer te zetten in de kwalificatie in de kwalificatie op zaterdag.

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 1 Larry_P1_en_Max_P3

Zaterdag: pole position!
Tijdens de kwalificatie op zaterdag werd het een missie voor de rijders van Team GP Elite. Larry ten Voorde gaf alles en pakte opnieuw de pole! Indrukwekkend was ook het rijden van Max van Splunteren, die zich op de derde rij wist te kwalificeren. Snelle rondetijden van Daan van Kuijk, Lucas Groeneveld en Jesse van Kuijk, die allemaal dicht bij een top-10 resultaat kwamen. Lucas Groeneveld worstelde uiteindelijk met de limieten, zakte terug naar plek 22 en zal zondag beslist revanche gaan nemen voor dit resultaat. Aan het einde van de zaterdagmiddag kon GP Elite zich verheugen op de race van zondag, want het tempo en de startposities zien er veelbelovend uit!

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 3 Larry ten Voorde

"Morgen gaan we voluit!"
Larry ten Voorde na afloop: “Gisteren hadden we al het gevoel dat de auto de goede kant op ging en vandaag hebben we dit kunnen veranderen in een pole position. Dit is een heel belangrijke, we hebben hier zware dagen gehad! Morgen gaan we voluit in de race!” Vertrouwenwekkende woorden van Ten Voorde over de race die zondag begint om 12:25 uur. Iedereen is benieuwd hoe het resultaat er uit gaan zien op de fraai gelegen Red Bull Ring!

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 4 Opstellen_pitstraat

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 5

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 6

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 7

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 8

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 9

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 10

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 11

Team GP Elite Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup 12

Red Bull Ring Porsche Mobil1 Supercup Spielberg_Top_10_qualifying


Larry_ten_Voorde_pole_position_Spielberg


Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS