DTM

FOTO'S - Nieuw in de DTM Trophy: Colin Caresani gaat deelnemen met BMW M4 GT van Team Project 1

Uitgegeven door Peter Vader • 2 maart 2022 20:44 • Print artikel

München/Lohne - Een nieuw team, twee nieuwe coureurs, één kant op: Team Project 1 doet mee aan de DTM Trophy met twee BMW M4 GT4’s met een nieuw Nederlands talent, namelijk Colin Caresani. De andere jonge coureur van het team is Louis Henkefend (GER). Met zijn betrokkenheid bij de talentenfabriek op het DTM-platform, zet het raceteam uit Lohne bij Oldenburg in Nedersaksen, consequent zijn weg voort om jonge talenten in de autosport te promoten. Beide coureurs werkten in 2021 een succesvol seizoen af in de BMW M2 Cup en nu volgt de volgende stap naar de DTM Trophy. De raceserie bestaat uit 14 sprintraces, de seizoensopener is van 20 tot en met 22 mei op de DEKRA Lausitzring Turn 1.

DTM_Trophy_2022_Colin_Caresani_NLD_rijdt_met_de_tweede_BMW_van_Team_Project_1
Colin Caresani:"De BMW M2 Cup heeft me veel geleerd over racen in de DTM-omgeving en ik ben klaar om deze kennis te gebruiken en samen te werken met het Project 1-team"

Kansen op vooruitgang bieden
De BMW M2 Cup debuteerde in 2021 op het professionele DTM-platform en wordt georganiseerd door Project 1. "We weten dat de BMW M2 Cup een goede school is", benadrukt Axel Funke, teambaas van Project 1 Motorsport. "Met onze deelname aan de DTM Trophy gaan we nu een stap verder en geven we de jongens de perfecte kans om nog dichter bij hun droom van een professionele carrière te komen. Voor Project 1 als raceteam is het ook een nieuw en spannend hoofdstuk." De hoofdverantwoordelijke voor het DTM Trophy-programma is Marcel Jürgens-Wichmann, die al jaren een integraal onderdeel is van verschillende autosportprogramma's bij Project 1 en ook bekend is met het werken met jonge talenten in de one-make cup. "Met de DTM Trophy dichten we een gat en bieden we onze coureurs nog betere kansen op vooruitgang."

“Veel geleerd”
Louis Henkefend promoveert direct naar de DTM Trophy als kampioen van de BMW M2 Cup. "Ik ben heel blij dat het eindelijk officieel is", zegt de 21-jarige. "De DTM Trophy is een geweldige serie om te blijven leren en mezelf te presenteren in een topomgeving." Ook Colin Caresani, die drie races won in de M2 Cup van 2021 en zesde werd in het eindklassement, is blij met de promotie. "De BMW M2 Cup heeft me veel geleerd over racen in de DTM-omgeving en ik ben klaar om deze kennis te gebruiken en samen te werken met het Project 1-team", aldus de Nederlander.

In de top van de DTM eindigen
"Ik ben erg blij dat het Project 1-team heeft besloten om een nieuwe verbintenis aan te gaan met de DTM Trophy. Daarnaast heeft de BMW M2 Cup een aantal zeer getalenteerde jonge coureurs voortgebracht, van wie we sommigen zullen zien in de DTM Trophy. Deze one-make cup als onderdeel van de DTM, waaraan 16-jarigen al mogen deelnemen, is een uitstekende start, de DTM Trophy de logische volgende stap", aldus Martin Tomczyk, Series Manager van de DTM-organisatie ITR. "En ik ben er zeker van dat het volgende doel is om met de nieuwe BMW M4 GT3 in de top van de DTM te rijden!"

DTM_Trophy_2022_Colin_Caresani_NLD_BMW_Project_1
DTM Trophy 2022 Colin Caresani (NLD) BMW Project 1

null
De fraaie livery van de BMW M4 GT3 van Colin Caresani (BMW Project 1)

Livery van de BMW M4 GT3 van Colin Caresani


livery van de BMW M4 GT3 van Colin Caresani

DTM_Trophy_Louis_Henkefend_GER_BMW_Project_1
DTM Trophy-livery van BMW Project 1-teamcollega Louis Henkefend (GER)

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS