DTM

FOTO'S - Mooi cadeau op zijn 27e verjaardag: Fraga-Feier met de Red Bull-Ferrari op de DTM-Norisring

Uitgegeven door Peter Vader • 4 juli 2022 20:10 • Print artikel

NEURENBERG - Het geluk lachte hem toe op zijn verjaardag: Felipe Fraga behaalde zondag op zijn 27e verjaardag zijn eerste DTM-overwinning op de Norisring powered by BMW M. Na vele pensioneringen was het ook de eerste overwinning van het seizoen voor Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari, de teamkampioenen van het seizoen 2021. Fraga is de eerste Braziliaanse DTM-winnaar sinds Augusto Farfus zegevierde in Zandvoort in 2013. De jarige was navenant blij: "Dit is de beste verjaardag van mijn leven! Bedankt aan iedereen in het team, we hebben dit zo verdiend."

Norisring powered by BMW M zege Felipe Fraga

Bortolotti "Halftime Champion"
Tweede was Mirko Bortolotti (ITA) in de GRT Lamborghini. Met de snelste ronde pakte de Italiaan ook de Autohero Fastest Lap Award en daarmee een extra punt. Dit maakt Bortolotti de "Halftime Champion" in de DTM. Na acht van de zestien races nam de Lamborghini-fabriekscoureur de algemene leiding met 89 punten over van Sheldon van der Linde (RSA), die slechts vijftiende werd in de Schubert BMW. De derde plaats ging op zondag naar René Rast (ABT Audi), die nu derde staat in het algemeen klassement met 79 punten, slechts één punt achter Sheldon van der Linde (80).

Norisring powered by BMW M nieuwe lijstaanvoerder Mirko Bortolotti

"Ik heb gevochten als een leeuw"
Alle zes premiummerken die deelnamen aan de DTM van 2022 eindigden op de eerste zes plaatsen in de race van zondag. Vierde was lokale held Marco Wittmann in de Walkenhorst BMW, vijfde was Dennis Olsen (NOR) in de SSR Performance Porsche, regerend kampioen Maximilian Götz (GER) in de WINWARD Mercedes-AMG eindigde als zesde in zijn thuisrace. Götz: “Het voelde goed. De beste Mercedes zijn in de race en in de kwalificatie is goed. Ik heb gevochten als een leeuw in mijn thuisrace.”

Norisring powered by BMW M M Gotz Mercedes-AMG
3

Geconcentreerd en gedisciplineerd
Na een wilde race op zaterdag leverden de DTM-coureurs op zondag een zeer geconcentreerde en gedisciplineerde prestatie. Het smalle stratencircuit in Neurenberg zorgde nog steeds voor eersteklas race-actie en geweldig entertainment voor de talrijke toeschouwers op de tribunes met veel inhaalmanoeuvres. Franck Perera (FRA) in de GRT Lamborghini en Esteban Muth (BEL) in de Walkenhorst BMW konden zondag niet starten vanwege zware schade aan hun bolides.

Norisring powered by BMW M Marco Wittmann Walkenhorst BMW

Korte adempauze
Halverwege het seizoen voert Schubert Motorsport het teamklassement aan met 111 punten voor het Grasser Racing Team met 87 punten en ABT Audi met 81 punten. Bij de fabrikanten loopt Audi voorop met 240 punten, gevolgd door Mercedes-AMG (180) en BMW (159) op de tweede en derde plaats.

Coureurs, teams en fabrikanten hebben nu een korte adempauze voordat de DTM van 2022 de ècht hete fase ingaat: van 26 tot 28 augustus is het tijd om aan de slag te gaan op de Nürburgring powered by Mercedes-AMG, waarna er om de twee weken races zijn in Spa-Francorchamps, op de Red Bull Ring en op de Hockenheimring.

Norisring powered by BMW M Felipe Fraga champagne

Norisring powered by BMW M Felipe Fraga winnaar over finishlijn

Norisring powered by BMW M Rene Rast P3

Norisring powered by BMW M uitslag Race 2

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS