Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Met vier teams is Bentley op titeljacht in de Intercontinental GT Challenge 2020

Uitgegeven door Peter Vader • 3 september 2020 13:32 • Print artikel

CREWE - Bentley Motorsport zal aan de volledige 2020 Intercontinental GT Challenge deelnemen via zijn wereldwijde familie van klantenteams, om zodoende te strijden voor de constructeurstitel en om zijn fabrieksrijders in staat te stellen hun seizoen succesvol af te sluiten. Ze gaan zelfs aan de leiding van het prestigieuze kampioenschap. Het jaar 2020 begon goed voor Bentley Motorsport toen het de Bathurst 12 Hour won met het toenmalige fabrieksteam Bentley Team M-Sport en coureurs Maxime Soulet (BEL), Jordan Pepper (ZAR) en Jules Gounon (FRA). Toen de COVID-19-pandemie toesloeg, herzag Bentley in april zijn raceprogramma met technische partner M-Sport en stemde ermee in om prioriteit te geven aan het aan belangrijkheid steeds verder groeiende raceprogramma voor klanten, naast Bentley’s deelname aan de 2020 Works Team Intercontinental GT Challenge met hun Team M-Sport.

Bentley op titeljacht in de Intercontinental GT Challenge 2020
Bentley en M-Sport wonnen de seizoensopener, Bathurst 12H 2020

Tweede ronde: Indianapolis 8 Hours
Fast-forward naar vandaag kunnen we concluderen dat het raceprogramma van Bentley voor klanten floreert, met een racewinst voor Team Parker Racing, een pole position voor Team Lazarus en een podium voor T3 Motorsport. Met de steun van Bentley Motorsport heeft K-PAX Racing een soepele overgang gemaakt naar het racen in Europa, na succesvol te zijn geweest in thuisland de Verenigde Staten. Het in Sonoma (Californië, USA) gevestigde team wil nu graag ook weer deelnemen aan een grote race op eigen bodem en is nu begonnen aan de tweede ronde van de Intercontinental GT Challenge, te weten de ‘Indianapolis 8 Hours’. Om rijders Soulet, Pepper en Gounon in staat te stellen om de coureurstitel te winnen, vliegt het Bathurst-winnende trio nu naar Indianapolis in de VS om het K-PAX Racing team te vertegenwoordigen in hun single-car-inzet.

Bentley op titeljacht in de Intercontinental GT Challenge 2020
Blije winnaars van de Bathurst 12 Hours met de Bentley Continental GT3: Soulet, Gounon en Pepper, ze gaan nu vechten voor de IGTC-coureurstitel!

Derde ronde: 24 Hours of Spa
Bij de derde ronde van de serie, de 24 Hours of Spa in het laatste weekend van oktober, staan vijf Continental GT3's van drie verschillende teams ingeschreven. Zij profiteren allemaal van de tests en technische ondersteuning van M-Sport voorafgaand aan het evenement. K-PAX Racing, CMR en Team Parker Racing zullen allen worden genomineerd om punten te scoren voor Bentley, waardoor dit een volwaardig raceseizoen voor de klantenteams wordt. Soulet, Gounon en Pepper zullen opnieuw een rijderscombinatie vormen bij het team van K-PAX Racing, zodat ze de kans krijgen om opnieuw een gelijk puntenaantal te scoren in het kampioenschap.

Bentley Intercontinental GT Challenge 2020
Het Bentley klantenteam van CMR is genomineerd om fabrikantpunten te verzamelen in de Spa 24 Hours in het laatste weekend van oktober 2020.

Seizoensfinale: Kyalami 9 Hour
In december keert het Bentley fabrieksteam van M-Sport dan zelf weer terug naar het circuit, met twee auto's. Dit betreft de seizoensfinale ‘Kyalami 9 Hours’, een wedstrijd die verreden wordt op het geheel vernieuwde circuit van Kyalami in Zuid-Afrika. M-Sport is het hele seizoen bezig geweest met het assisteren van de klantenteams - waaronder zelfs drie nieuwe Bentley-klanten - en met het doorontwikkelen van de Continental GT3. Bij de seizoensfinale mogen ze zelf weer eens de kooltjes uit het vuur gaan halen.

Bentley Intercontinental GT Challenge 2020
Maar liefst vijf Bentley Continental GT3's komen in aanmerking voor punten tijdens de Spa 24 Hours.

Bentley's Director of Motorsport, Paul Williams, zegt er over:
“De Intercontinental GT Challenge is het toppunt van mondiale GT-races en als serieuze fabrikant in het marktsegment van de GT's en supercars, horen we daarin te strijden om de hoogste eer. We kunnen nu blijven vechten voor de titel, maar we maken ook gebruik van onze groeiende familie van klantenraceteams. Het is ècht spannend om vier teams te hebben, die allemaal hun bijdrage leveren aan de titelstrijd. Het zou een fantastische prestatie van ons zijn, als we dit jaar samen met onze klantenteams het kampioenschap kunnen winnen.”

Bentley Intercontinental GT Challenge 2020
Bentley won overtuigend de eerste wedstrijd van het seizoen om de Intercontinental GT Challenge, de Bathurst 12 Hour.

Bentley Intercontinental GT Challenge 2020
De Indy 8 Hour vervangt de California 8 Hour op de 2020-kalender van de Intercontinental GT Challenge; Soulet, Pepper en Gounon worden in staat gesteld om de coureurstitel te veroveren door Bentley in Indianapolis te vertegenwoordigen met een speciale single-car-inzet.

null
Ook het klantenteam 'Bentley Motorsport Academy by Team Parker Racing' komt tijdens de Spa 24 Hours in aanmerking voor het verzamelen van IGTC-punten.

Bentley Continental GT3
De Bentley Continental GT3 keert met M-Sport terug naar de seizoensfinale op het vernieuwde circuit van Kyalami (Zuid Afrika).

Bentley Continental GT3
K-PAX Racing zal deelnemen aan zowel de Indy 8 Hours als aan de wereldberoemde 24 Uren van Spa-Francorchamps.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS