Formule 1

FOTO'S - Lewis Hamilton is vol vertrouwen: "Het gaat iets zijn wat niemand ooit eerder gedaan heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2021 11:29

Lewis Hamilton is onderweg in zijn laatste twee Grands Prix. Waar de Mercedes-coureur in anderen jaren zijn F1-titel al had veiliggesteld, moet hij nu nog met Max Verstappen vechten om de titel. Het feit dat de Brit nu met zijn Red Bull-rivaal vecht, geeft zijn titel zeker meer cachet. “Ja, dat gaat het zijn, zeker”, reageert Hamilton op de vraag of dit jaar het wereldkampioenschap winnen significant en betekenisvol is. “Het gaat iets zijn wat niemand ooit eerder gedaan heeft. Het gaat het zwaarste gevecht worden dat de sport in een lange, lange tijd gezien heeft. En de meest uitdagende! Dus denk ik dat het het collectief gaat zijn. Plus, we zitten in een pandemie, met allemaal soorten dingen die ons voor de voeten gegooid zijn.” De Mercedes-coureur denkt overigens dat hij in een goede uitgangspositie zit voor het kampioenschap.

Lewis_Hamilton_Jeddah_track

“Ik ben meer ontspannen dan ooit tevoren”, zegt de zevenvoudig wereldkampioen. “Ik denk dat dat komt omdat ik er gewoon al zolang mee bezig ben. Het is niet mijn eerste. Ik weet hoe het was om mijn eerste kampioenschap te veroveren en zelfs mijn tweede en derde. De slapeloze nachten en dat soort dingen. Het mag duidelijk zijn dat ik zekerder over mijzelf ben en gewoon mijzelf beter in de hand heb dan ooit tevoren. Dus ik weet dat ik iets uit het verleden niet kan veranderen. Alles wat ik kan doen is mij zo goed mogelijk voorbereiden op wat voor mij ligt en ik weet 100 procent dat ik dat gedaan heb.” Wat betreft zijn comeback in Brazilië en Qatar, waar hij er met de winst van door ging, denkt Hamilton niet dat hij de betere Lewis van zichzelf gemaakt heeft.

Lewis_Hamilton_Jeddah_teamwork

“Ik geloof niet dat ik naar een ander niveau gestapt ben”, vertelt de Mercedes-coureur. “Misschien dat ik in Brazilië iets anders heb aangeboord, wat er eerder niet was. Dat heb ik gedurende mijn carrière al vaker gedaan, omdat ik vele keren uit dit soort posities teruggekomen ben. Maar ik denk dat ik het hele jaar continue geleverd heb. Maar je leert constant. Je leert meer over alles, of dat het zaken van de auto betreft en hoe je werkt met het team. Het is niet alleen voor mij, het zijn ook de engineers en monteurs, het is zeker ieder individu in het team die er meer uitgehaald heeft. En dat is wat nodig is. We hebben altijd meer nodig, we hebben meer prestatievermogen nodig, we hebben meer focus nodig, we hebben meer vermogen en kracht nodig en we kunnen alleen maar als collectief werken.”

Jeddah_circuit
Het gloednieuwe en razendsnelle circuit van Jeddah in Saudi-Arabië, geeft een extra dimensie aan de zinderende F1-titelstrijd 2021!

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS