Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S - Klassiek BMW M-embleem keert terug voor 50e jaar

Uitgegeven door Peter Vader • 25 november 2021 10:01 • Print artikel

Vanaf volgend jaar kunnen klanten een BMW Motorsport-logo uit de jaren zeventig specificeren voor hun nieuwe M-auto. BMW's hebben een lange weg afgelegd sinds het bescheiden begin in 1928. Destijds bouwde het Austin Sevens onder licentie, maar nu is het een multinational die, ironisch genoeg, uiteindelijk eigenaar werd van het merk Austin tijdens zijn ambtstermijn met de MG Rover Group, die eindigde in 2000. Zelfs het merk Motorsport bestaat in mei 50 jaar (24 mei als je precies wilt zijn), en dat wordt natuurlijk gevierd! Vanaf januari 2022 kunt u uw BMW M-auto of M Sport-bekleding bestellen met retro-logo’s met 'draaiende halve cirkels in blauw, violet en rood'.

BMW Motorsport-logo 1

Hoewel BMW Motorsport GmbH in 1972 werd opgericht, verscheen dat embleem pas in 1973 op zijn raceauto's. Pas in 1978, toen de BMW M1 werd geboren, werden die kleuren voor het eerst getoond als drie schuine strepen en doorontwikkeld tot het Motorsport-logo dat we tegenwoordig zo goed kennen.

BMW Motorsport-logo 2

Als je wilt weten wat de kleuren betekenen, dan kunnen we dat ook (soort van) beantwoorden. Het blauw staat voor BMW, het rood symboliseert racen en het violet drukt de verbinding tussen de twee uit. Dat is dan zo helder als glas. En het violet is sindsdien veranderd in een donkerblauw.

BMW Motorsport-logo 3

Naast de feestelijke rondellen, krijgt u in 2022 ook de kans om uw M-product nog meer onderscheidend te maken met de terugkeer van een selectie beroemde Motorsport-lakafwerkingen die in de loop der jaren allemaal zijn gebruikt in de 50-jarige geschiedenis van BMW M. Deze omvatten Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red en Frozen Marina Bay Blue.

BMW Motorsport-logo 4

BMW M GmbH voorzitter, Franciscus van Meel, zei: "Met het klassieke embleem 'BMW Motorsport' willen we onze vreugde over het jubileum van BMW M GmbH delen met de fans van het merk. We hebben een geweldig jaar voor de boeg, dat wordt gevierd met unieke producthighlights en spannende optredens." Een jaar van vieringen rond M-auto's klinkt voor ons als topklasse, aldus een bericht van Pistonheads, dat meldt dat volgend jaar het Festival of Speed weer hoog genoteerd op het evenementenlijstje staat. Hij zei echter ook: "De M wordt al lang beschouwd als de sterkste letter ter wereld."

BMW Motorsport-logo 5

BMW Motorsport-logo 6

BMW Motorsport-logo 50 Jahre BMW M

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS