Formule 1

FOTO'S - Jos Verstappen was woedend op Lewis Hamilton: "Diskwalificeer hem!"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2021 13:01

De vader van Max Verstappen – Jos Verstappen - was woedend op Lewis Hamilton na een incident op de baan en zei dat de Mercedes-coureur gediskwalificeerd moest worden. Max Verstappen heeft gezworen te "vechten tot het einde", aangezien zijn titelgevecht met Lewis Hamilton op het scherpst van de snede blijft dit weekend tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hij zei: "We staan aan de leiding van het kampioenschap en we gaan vechten tot het einde. Iedereen is daar erg gemotiveerd voor. Het is een nieuwe baan. We kennen de gripniveaus niet. Op een stratencircuit kan sowieso veel gebeuren. We moeten gewoon proberen een goede auto op de baan te zetten, en dan moet je natuurlijk ook comfortabel rijden, want de baanindeling is erg snel en er is niet veel ruimte voor fouten. Het is een speciale baan. We weten niet echt wat onze concurrenten gaan doen. We proberen altijd ons best te doen."

Jos_Verstappen_GP_Spanje_2021

Ongeëvenaarde rivaliteit
De jonge Nederlander heeft slechts acht punten voorsprong op Hamilton met nog twee races te gaan, hun rivaliteit is dit seizoen ongeëvenaard. Dat bleek toen de twee coureurs in juli op Silverstone met elkaar in botsing kwamen. Hamilton ging de snelle Copse-bocht in en tikte op de binnenkant van de Red Bull-auto van Verstappen, die in de vangrails en uit de race belandde. Hamilton won ondanks een straf van 10 seconden voor het incident, maar de vader van Verstappen, Jos, beweerde dat de Brit gediskwalificeerd had moeten worden. Hij vertelde publicatie De Telegraaf: "Het is echt niet acceptabel wat hij [Hamilton] deed. "Ik vind een straf van 10 seconden nog steeds echt belachelijk. Wat mij betreft hadden ze hem gewoon moeten diskwalificeren. Max geeft hem de ruimte en staat vlak voor hem. Van binnen kun je niet inhalen."

Max_en_Jos_in_Qatar_bron_Red_Bull_Content_Pool

"Hard maar eerlijk"
Red Bull-teambaas Christian Horner beschuldigde Hamilton van het in gevaar brengen van het leven van Verstappen bij de aanrijding van 180 mijl per uur. Hamilton reageerde zelf op de beweringen van Horner en zei dat hij "hard maar eerlijk" zal blijven racen. In een tweet zei hij tijdens de vrijdagtraining in Jeddah: "Vandaag is een herinnering aan de gevaren in deze sport. Ik stuurde mijn beste wensen naar Max, die een ongelooflijke concurrent is. Ik was blij te horen dat hij in orde was. Ik zal altijd hard maar altijd eerlijk racen. Mijn team toonde daar lef en doorzettingsvermogen. Het is een droom om voor mijn thuispubliek te winnen." Hij verwierp ook de kritiek van Horner en zei: "Ik heb niet echt iets tegen Christian te zeggen. De overwinning voelde niet hol aan. Ik denk niet dat ik in de positie ben om me ergens voor te verontschuldigen. We zijn aan het racen. Ik ben het niet eens met de stewards, maar heb mijn straf geaccepteerd en ga door met mijn werk. Ik ga er niet over zeuren."

Max_Verstappen_en_Christian_Horner F1 Red Bull

Respectloos?
Verstappen beschuldigde Hamilton er ook van "respectloos" te zijn door zijn overwinning wel heel erg uitbundig te vieren, terwijl hij na de botsing in het ziekenhuis lag. Volgens een bericht van Express.co.uk antwoordde Hamilton: "Ik wist niet dat hij in het ziekenhuis lag. Eerlijk gezegd, nee, het doet er niet af. Dit is racen. Natuurlijk zou ik graag willen racen en we elkaar de ruimte laten zodat er genoeg ruimte is op de baan om ons voor een lange tijd te verplaatsen zonder met iemand in botsing te komen. Maar als iemand gewoon te agressief is, gebeuren deze dingen en er is hier geen enkele coureur die niet weet hoe agressief een coureur kan zijn. Ik vind het leuk om met hem te racen, maar ik zou nooit terugdeinzen voor iedereen en ik zou niet gepest worden om minder agressief te zijn. In dat Silverstone-weekend hadden we de punten nodig. Er was een gat, hij liet een gat achter en ik ging ervoor."

Max_Verstappen_FP1_Jeddah_track_

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS