Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Het European Le Mans Series 2020-seizoen eindelijk van start op Paul Ricard; Job van Uitert winnaar!

Uitgegeven door Peter Vader • 22 juli 2020 14:06 • Print artikel

Afgelopen weekend in Le Castellet, op het fraai gelegen circuit van Paul Ricard, stoften de coureurs hun overalls af en brulden de motoren voor de eerste keer in het seizoen 2020! De 36 auto's van de ELMS grid namen deel aan de eerste 4-uurs race van het seizoen, na 266 dagen niet geracet te hebben. De race was vol actie, met een aantal incidenten, met veel wisseling van raceleider en met vele snelste ronden...

European Le Mans Series Paul Ricard Race Highlights logo

Dubbele winst voor United Autosports
Het Anglo-Amerikaanse team pakte een dubbele overwinning in Le Castellet in LMP2 en LMP3. De Nr32 Oreca 07 eiste zijn eerste overwinning in ELMS op met Job Van Uitert, Alex Brundle en Will Owen beurtelings aan het stuur. Zij passeerden als eerste de zwart-wit geblokte vlag voor de Nr39 Graff, die vervolgens werd bestraft voor het niet respecteren van de rijtijd van zijn zilveren rijder. De Nr26 G-Drive Racing R-Aurus 01-Gibson werd daardoor tweede en dat betekende de tweede Nederlander op het podium met Nyck de Vries. Hij werd vergezeld door Roman Rusinov en Mikkel Jensen. In LMP3, was het de Nr2 Ligier JS P320 van Wayne Boyd, Tom Gamble en Robert Wheldon die de overwinning pakten.

ELMS_Paul_Ricard_United_Autosport_winnaar Nr32

ELMS_Paul_Ricard_United_Autosport_winnaar Job van Uitert champagne
Champagnedouche vanwege alweer een overwinning voor Job van Uitert!

ELMS_Paul_Ricard_United_Autosport_winnaar Nr32 crew Job Van Uitert, Alex Brundle en Will Owen
Glorieuze overwinning voor Job Van Uitert (midden), Alex Brundle en Will Owen.

Eerste Porsche overwinning in Le Castellet
Op zondag won Porsche zijn eerste ELMS overwinning in Le Castellet met de Nr77 Proton Competition Porsche 911 RSR gereden door Christian Ried, Michele Beretta en Alessio Picariello. Op de tweede plaats eindigde de Nr74 Kessel Racing Ferrari 488 GTE EVO gevolgd door de 100% vrouwelijke crew Rahel Frey, Michelle Gatting en Manuela Gostner van het Iron Lynx-team aan het stuur van de Nr83 Ferrari.

Nr77 Proton Competition Porsche 911 RSR Christian Ried Michele Beretta Alessio Picariello

Nr77 Proton Competition Porsche 911 RSR Christian Ried Michele Beretta Alessio Picariello crew
Vreugde bij Christian Ried, Michele Beretta en Alessio Picariello vanwege hun eerste ELMS overwinning in de GT-divisie met de Nr77 Proton Competition Porsche 911 RSR

Eerste reactie na de 4 uur van Le Castellet van Thomas Laurent - No.39 Graff Oreca 07
"Het was een goed weekend. We verbeterden veel gedurende de week te eindigen in de tweede positie. Helaas, sanctie is onderdeel van het spel, moeten we accepteren. We kennen onze topsnelheid en dat hebben we dit weekend tijdens de race bewezen. We hebben een consistent trio die geweldig werk heeft geleverd in Le Castellet. Het team werkte ook heel hard om er te komen. Ik kan niet wachten om terug te zijn in Spa! "

ELMS Paul Ricard reacties_coureurs

European Le Mans Series Paul Ricard Race Highlights 3

European Le Mans Series Paul Ricard Race Highlights 4 5


ELMS_Paul_Ricard_United_Autosport_winnaar Nr32 zijkant

Volgende stop: Spa-Francorchamps
Op 9 augustus wordt in België de groene vlag gezwaaid voor de tweede ronde van het seizoen 2020. Terwijl de race achter gesloten deuren zal zijn, kunnen fans, zoals gebruikelijk, de kwalificatiesessies en de race live bekijken op de European Le Mans Series-website en de social media.

ELMS Logo_Spa_Francorchamps_next_race
(Alle foto's afkomstig van Facebook pagina European Le Mans Series)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS