Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Geslaagde hervatting Ferrari Challenge op Mugello; Roger Grouwels eerste in het algemeen klassement

Uitgegeven door Peter Vader • 2 september 2020 21:01

MAASTRICHT – Na een korte zomerstop ging de Ferrari Challenge weer van start, en wel op Mugello. Voor Team RaceArt–Kroymans coureur Roger Grouwels bleek het circuit een uitdaging te zijn vanwege zware regenbuien en safety cars.

Ferrari Challenge Mugello Roger Grouwels

Kwalificaties
Beide kwalificaties voor de Ferrari Challenge (Coppa Shell) begonnen om 10:00u ’s ochtends. De tijd waarmee Grouwels startpositie 3 behaalde was 1:52.884, achter Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) en Christian Kinch (Formula Racing). Zondagochtend vond de kwalificatie plaats voor Race 2, waar de zon plaats maakte voor flinke regenbuien. Grouwels klokte een snelste rondetijd van 2:05.573 in de grijs-oranje Ferrari 488 Challenge Evo, resulterend in een vijfde startpositie.

Ferrari Challenge Mugello Roger Grouwels 2

Races
Al vroeg in de eerste race zag Grouwels een kans om Christian Kinch (Formula Racing) in te halen. Dit deed hij dan ook met volle overtuiging. In totaal telde de race drie safety cars, waardoor de halfuur durende race vooral in lage snelheid werd verreden. Na de laatste hervatting won Grouwels tijd op Ernst Kirchmayr maar de Oostenrijker bleek toch een brug te ver; een tweede eindpositie was het hoogst haalbare voor de Nederlander.

Ferrari Challenge Mugello Roger Grouwels 3

De tweede race werd door de grijs-oranje 488 Challenge Evo gestart vanaf de vijfde startpositie. Al in de eerste bocht werd nummer 4, Michael Simoncic (Baron Motorsport), ingehaald. Fons Scheltema (Kessel Racing) wist zijn eerste positie ondanks twee race-hervattingen door safety cars te behouden. Kort voor het einde van de race haalde Grouwels de auto van Kirchmayr in, waardoor hij de derde podiumtree mocht beklimmen.

Momenteel staat Roger Grouwels eerste in het algemeen klassement!

Ferrari Challenge Mugello Roger Grouwels 4

Lastig weekend
Grouwels vertelde dat de eerste race geen gemakkelijke was: “Ondanks de vele safety cars, konden we toch nummer 2 vanaf een derde startpositie inhalen en als tweede eindigen.” Ook de tweede race was een redelijke uitdaging, mede door de vijfde startpositie: “Het was niet mijn geluksdag als het gaat om kwalificeren, maar in de eerste bocht had ik al een concurrerende auto ingehaald. Daarna kon ik Ernst [Kirchmayr] inhalen en een inhaalactie voorbereiden op Thomas [Gostner]. Helaas maakte hij geen fouten en volgde hij de racelijn perfect. Toch nog derde geworden en waardevolle punten gescoord. Op naar Spa-Francorchamps!”

Ferrari Challenge Mugello Marvin Moonen teammanager Team RaceArt – Kroymans 5
Marvin Moonen

Teammanager Marwin Moonen: “Onze uitdaging ligt nog bij de kwalificatie, we krijgen het nog niet voor elkaar om een snelle auto af te leveren over een ronde. Door de vele safety cars in beide races was het voor Roger een stuk lastiger om de concurrentie weer in te halen, dus mogen we blij zijn met de twee behaalde podiums.”

Ferrari Challenge Mugello Roger Grouwels 6

Spa-Francorchamps
In het weekend van 12 en 13 september reist de Ferrari Challenge af naar Spa-Francorchamps. Met een totale lengte van 7.004 meter is dit het langste circuit op de racekalender. Bochten zoals Eau Rouge, Pouhon en Blanchimont zijn legendarisch. Het is een enorm technisch circuit met snelle bochten waar een klein foutje al snel grote gevolgen kan hebben. De Ardennen vertonen vaak wisselvallig weer, wat veel spektaal belooft voor Ronde 5 van de 2020 Ferrari Challenge.