Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

FOTO'S - Exclusief voor Japan: de Bentley Continental GT V8 Equinox Edition

Uitgegeven door Peter Vader • 20 april 2021 09:02 • Print artikel

CREWE - Bentley Mulliner heeft een nieuwe limousine toegevoegd aan zijn nieuwe en uitbreidende collectiesportfolio met een vakkundig handgemaakte limited edition voor de Japanse markt: de Continental GT V8 Equinox Edition. Gebaseerd op een monochroom kleurenthema van zwart, zilver en wit, het Equinox-thema is er één dat kracht en gratie brengt door zijn eenvoud.

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 1

Het exterieur van de auto is krachtig aanwezig dankzij het contrast van de monotone styling die de dynamische en krachtige look van de Continental GT accentueert. De keuze uit krachtig zwart Onyx of ijskoud Glacier White exterieurkleur benadrukt de gebeeldhouwde carrosserie en de vloeiende stroomlijn die geleidt het oog langs het verbluffende profiel naar de gespierde achterste heupen en naar beneden naar de opvallende wielen hieronder.

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 2

De aerodynamische prestaties van de Continental GT worden aangevuld door de Styling Specificatie aan de buitenkant. Gemaakt van in speciale opdracht gemaakt, hoog glanzend, zwarte koolstofvezel, bestaat de ‘Styling Specification’ uit een frontsplitter, achter diffusor, achterspoiler op de kofferbak en dorpellijsten met metalen Bentley-inlegwings.

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 3

Om de prachtige lijnen en het ontzag inboezemende uiterlijk van de Continental GT te onderstrepen, heeft Bentley Mulliner een Moonbeam (een rijk zilver) contrast toegepast met een krijtstreep als accent aan de rand van de koolstofvezelstukken. De accentlijn is met de hand geverfd en het duurt vijf dagen per auto om het aan te brengen. Het 22 inch ”Mulliner Driving Wheel” is uniek afgewerkt in donkere metallic wolfraamverf. Veeleisende normen en buitengewoon vakmanschap.

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 4

Het monochrome kleurenthema loopt door in het interieur van de Continental GT V8 Equinox-editie. De voortreffelijke mix van traditionele en eigentijdse kenmerken creëren een luxueus en sportief gevoel in het interieur, dat met de hoogste haalbare toewijding is vervaardigd met aandacht voor detail. Het kenmerkende vakmanschap van Bentley Mulliner is overal zichtbaar met de beroemde nauwgezette aandacht voor detail. Een secundair zilver accent verstopt zich achter de hoofdsteun en de stoelrandpanelen vormen een elegante aanvulling op de hoofdhuid van de Beluga. Contrasterende stiksels in zilverdraad op de stoelen en het stuur, is gespiegeld in fineer met dubbele afwerking met Piano Moonbeam over Grand Black. Het geverfde fineer wordt door gespoten hand, met zorg genomen om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid licht gereflecteerd op verschillende hoeken van de metallic verfoppervlakken zijn consistent van paneel tot paneel over de hele auto. Het geverfde fineer van het passagierspaneel is afgewerkt met een elegant Mulliner logo inleg.

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 5

De interieurkenmerken hebben de kracht om te verrassen en nog eens te verrassen, van sfeerverlichting en verlichte dorpellijsten, tot verfijnde zilveren accentsteken op de doorgestikte diamanten zittingen en hoogpolige Mulliner vloermatten. Unieke draad is ontworpen om te zijn extreem duurzaam en gebruikt speciale kleurstoffen om de kleur lang mee te laten gaan levensduur van het voertuig. De draad wordt gebruikt voor de contrasterende stikselelementen en het geborduurde Bentley-wings-logo op elke hoofdsteun, die allemaal zijn samengesteld van 4.500 steken.

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 6

Onder de motorkap van de Continental GT V8 Equinox Editions zit Bentley's gerenommeerde twin-turbo V8-motor. De nieuwe generatie 4,0-liter V8 met 32 kleppen ontwikkelt 542 pk (550 pk) en 568 lb.ft (770 Nm) koppel. Het beschikt ook over dubbele twin-scroll turbochargers die samen in de ‘V’ van de motor zijn geplaatst, resulterend in een topsnelheid van 198 mph (318 km / h) en 0-60 mph in 3,9 seconden (0-100 km / u in 4,0 seconden).

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 7

Gedreven prestaties worden aangevuld met verfijnde efficiëntie, deels als gevolg van het vermogen van de motor om vier van zijn acht cilinders te deactiveren, indien de omstandigheden het mogelijk maken, zonder de aandrijving in gevaar te brengen. De naadloze verandering vindt plaats in slechts 20 milliseconden en is niet waarneembaar voor klanten. Stop-Start-technologie, die werkt op 'near-to-stop'-snelheden, is ook beschikbaar. De compromisloze aandacht voor detail in de hele Continental GT V8 Equinox Edition creëert een overtuigend statement van prestaties, luxe en pure auto-schoonheid, die zorgt voor opwindende en buitengewone reizen. De Bentley Continental GT V8 Equinox Editions, een Great British Car speciaal ontwikkeld voor de Japanse markt!

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition 8

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS