Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Eerste Nordschleife-zege in NLS voor René Rast en Kuba Giermaziak; Paul Harkema wint Cup 2

Uitgegeven door Miguel Bosch • 1 juli 2022 14:01 • Print artikel

Scherer Sport Team Phoenix heeft de vierde VLN Nürburgring Endurance Series-race (NLS) van het seizoen gewonnen. In de eerste wedstrijd na de 24 Uur van de Nürburgring, pakte de #16 Audi R8 LMS GT3 van René Rast en Kuba Giermaziak de overwinning na een zware strijd met de #34 Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3 van Christian Krognes en Sami-Matti Trogen.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Met Krognes op pole position ging de 45. RCM DMV Grenzlandrennen om klokslag twaalf uur van start. De Noor zag de lichten vroeger dan verwacht op groen springen, waardoor hij in de aanloop naar de eerste bocht drie posities verloor en de leiding aan de #5 Scherer Sport Team Phoenix Audi R8 LMS GT3 van Frank Stippler moest laten. Stippler raakte daarna met Luca Stolz in gevecht en moest bij het ingaan van de tweede ronde de coureur van de #6 Haupt Racing Team Mercedes-AMG GT3 na een kort duel in de Mercedes Arena aan de leiding laten gaan. Toch zag Stippler enkele ronden later kans om aan de Mercedes voorbij te gaan in het drukke verkeer van de NLS.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Een vroege eerste pitstop voor Krognes en Giermaziak bracht de #34 Walkenhorst BMW en #16 Phoenix Audi aan de leiding, waarna Trogen – achter het stuur van de BMW in het tweede uur – een ronde later door Giermaziak de leiding werd ontnomen. Het geluk voor de twee was een Code 60 Zone die precies tussen de leiders en Stolz op de derde plaats viel. Waar de Haupt Racing Team-coureur met grote vaart aan het inlopen was op het leidende duo, verloor hij door de gele vlaggen zoveel tijd dat hij praktisch geen kans meer maakte en de strijd alleen nog tussen Phoenix en Walkenhorst zou gaan. Teamgenoot Hubert Haupt zou later in de race uitvallen na een klapband.

Met de tweede ronde pitstops achter de rug, was Krognes weer terug op kop en begon een gat te slaan naar Rast. Dat gat was nét genoeg om na de laatste pitstops de Audi, die een ronde later naar binnen zou komen en daardoor korter stil kon staan, voor te blijven. De leiding van de Noor zou echter niet lang meer duren: geplaagd door een auto met veel onderstuur en een lagere topsnelheid, kon Rast met 34 minuten te gaan in Tiergarten de leiding pakken. Hoewel de Duitser niet bij Krognes kon wegkomen, kon de BMW-piloot ook geen serieuze poging doen de eerste plaats te heroveren. Met een voorsprong van enkele seconden kwam René Rast na 29 ronden over de finish voor zijn en Kuba Giermaziak’s allereerste overwinning in de NLS.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Achter Krognes en Trogen bracht Vincent Kolb de #5 Scherer Sport Team Phoenix Audi binnen voor zijn en Stippler’s eerste podiumresultaat van het seizoen. Vierde werd de #55 Landgraf Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Patrick Assenheimer en Luca-Sandro Trefz, gevolgd door de twee Mercedes-AMG’s van Schnitzelalm Racing.

Paul Harkema eindigde op een knappe negende plaats en greep daarmee de overwinning in de Porsche 992 GT3 Cup-klasse (Cup 2). De Nederlander deelde de bolide van Black Falcon Team Identica met Tobias Müller.

VLN Nürburgring-Nordschleife


De laatste NLS-race voor de zomerstop vindt op 9 juli plaats. Dan staat met de 6-uursrace één van de twee hoogtepunten van het seizoen op het programma.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS