DTM

FOTO'S - Eerste DTM-zege in 587 dagen: René Rast wint op Imola, de Duitser bleef koel in de Italiaanse oven

Uitgegeven door Peter Vader • 18 juni 2022 17:47 • Print artikel

IMOLA - René Rast is eindelijk terug in de DTM! Na een onderbreking van een jaar in het seizoen 2021 en een eerste podium op de Lausitzring, verzekerde de drievoudig kampioen zich in Imola van zijn eerste DTM-overwinning in 587 dagen. Op dat moment had de Duitser in november 2020 zijn derde titel op Hockenheim perfect in zijn zak. In de Italiaanse oven met temperaturen van ruim boven de 30 graden, bleef de ABT Audi-rijder koel en reed naar een start-finish overwinning. De tweede plaats ging naar merkgenoot Nico Müller (SUI) van Team Rosberg, terwijl Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini) als derde over de finish kwam. Kort voor het einde van de race pakte de Italiaan het eerste podium voor Porsche in de DTM van Thomas Preining (AUT) en KÜS Team Bernhard.

DTM Imola 2022 start

Rast was natuurlijk dolblij: "Uitstekend! Het was gewoon een perfecte race: start, pitstop, race, alles verliep soepel. Het was heel erg warm, je moet de hele tijd vechten in de auto." Bortolotti was ook meer dan tevreden: "Absoluut ongelooflijk. De strategie om lang buiten te blijven en aan het einde met verse banden aan te vallen, werkte perfect. Enorm bedankt aan het team!"

DTM Imola 2022 S van der Linde BMW Schubert MOtorsport

Sheldon van der Linde (RSA/Schubert BMW) blijft de tussenstand van het kampioenschap aanvoeren met 70 punten, die vier punten scoorde op de achtste plaats achter de beste BMW-coureur Marco Wittmann (GER). Zijn voorsprong op Bortolotti slonk echter tot drie punten. Müller staat op de derde plaats met 58 punten, gevolgd door Rast, die 49 punten scoort.

DTM Imola 2022 T Preining Porsche

De race in de alles verzengende felle hitte in Imola vroeg alles van coureurs en raceauto's. Rast bij de start de kop te pakken en vervolgens - ondanks de extreem hoge temperaturen - koel te blijven. Timo Glock had pech met zijn DTM-comeback: de gaststarter van BMW Team Ceccato Racing moest zijn beschadigde M4 buiten zijn schuld naast de baan parkeren, na een contact in de eerste ronde.

DTM Imola 2022 T Glock BMW Ceccato

In het verdere verloop trok vooral Bortolotti de aandacht. De GRT-coureur moest de race starten vanaf de 16e plaats vanwege een gridstraf, leverde een sterke race af door veel in te halen gecombineerd met een perfecte strategie en compromisloze inhaalmanoeuvres en verzekerde zich zo van het podium voor Lamborghini. Het ging minder goed met Ferrari in hun thuisrace: Nick Cassidy (NZL) eindigde als 14e in de AlphaTauri AF Corse, Felipe Frage viel uit in de Red Bull AF Corse. De beste Mercedes-AMG-coureur was Maro Engel (GER) van Team GruppeM, die nog een punt scoorde op de tiende plaats.

DTM Imola 2022 M Bortolotti Lamborghini

De kans op een beter resultaat is echter al op zondag (13:30 uur), wanneer de zesde van in totaal 16 ronden van het DTM-seizoen 2022 plaatsvindt op het Italiaanse circuit van Imola.

DTM Imola 2022 startveld achterop

DTM Imola 2022 uitslag Race 1 zaterdag


5DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS