DTM

FOTO'S - Een ander Porsche-team doet mee aan de DTM: KÜS Team Bernhard 2022 komt met drie Porsches

Uitgegeven door Peter Vader • 17 december 2021 15:09 • Print artikel

München/Landstuhl - Nog een spectaculaire nieuwe toevoeging aan de DTM: het team van tweevoudig endurance-wereldkampioen en Le Mans-winnaar Timo Bernhard zal in de DTM van 2022 een Porsche 911 GT3 R in de traditionele serie inzetten. Met de 23-jarige Porsche-fabrieksrijder Thomas Preining uit Oostenrijk is de coureur al bepaald. KüS Team Bernhard uit Landstuhl in de Palts zal ook met twee Porsche Cayman RS Clubsport strijden in het DTM Trophy junior performance center. Na SSR Performance met twee auto's is KÜS Team Bernhard het tweede Porsche-raceteam dat zich inschrijft voor het komende DTM-seizoen en al het derde nieuwe team naast het Grasser Racing Team, dat met vier Lamborghini's zal strijden. De DTM 2022 start het nieuwe seizoen van 29 april tot 1 mei in Portimão, Portugal.

Porsche-911-Kus-DTM
DTM - Porsche 911

Timo Bernhard en zijn vader Rüdiger richtten in 2010 KÜS Team Bernhard op, dat aanvankelijk begon in de rallysport en sinds 2016 ook op het circuit vertegenwoordigd is. Met de legendarische 911 behaalde het team talloze overwinningen en podiumplaatsen. "Dit is een compleet nieuwe uitdaging", zegt Timo Bernhard bij zijn intrede in de DTM. "Ik ben erg trots om ons nieuwe topprogramma voor het seizoen 2022 aan te kondigen. We gaan de DTM in met een Porsche 911 GT3 R. Ik denk dat we daar na zes jaar in de ADAC GT Masters goed op voorbereid zijn. Met onze coureur Thomas Preining hebben we een belangrijke constante in het team. Ik ken zijn kwaliteiten en ik ben heel blij dat hij deel uitmaakt van ons programma."

Teambaas_Timo_Bernhard
Timo Bernhard

De 23-jarige Thomas Preining uit het Oostenrijkse Linz, zoon van een succesvol motorcoureur, won in 2017 de Porsche Carrera Cup Deutschland en staat sindsdien als fabrieksrijder onder contract bij Porsche. "Ik ben super enthousiast en gemotiveerd voor de DTM volgend jaar. Sinds ik het weet, werk ik elke dag hard. Ik wil immers zo goed mogelijk voorbereid zijn op dit seizoen om het project goed van start te laten gaan. Ik heb het volste vertrouwen in het team en in alle betrokkenen. Ik denk dat we zeker verwacht worden en dat we iets kunnen verscheuren", aldus Preining, die in 2021 al in andere raceseries startte voor KÜS Team Bernhard en de races in de DTM zal starten met startnummer 24.

Thomas_Prening_AUT
Thomas Prening

"Ik ben er vast van overtuigd dat dit een zeer spannend seizoen wordt in de DTM", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-koepelorganisatie ITR. "Met het team van Timo Bernhard, SSR Performance en Grasser Racing hebben we al drie nieuwe teams die ook in de DTM zullen uitblinken met hun grote successen in de GT-racerij en de concurrentie nog intenser zullen maken. De fans kunnen uitkijken naar een spannend seizoen, naar nieuwe teams en natuurlijk naar Porsche als weer een solide merk in de DTM."

Porsche-718
DTM Trophy - Porsche 718

Op het professionele DTM-platform rijdt KÜS Team Bernhard op twee circuits. "Naast de DTM zullen we deelnemen aan de DTM Trophy met twee nieuwe Porsche 718 Cayman RS Clubsport. Want het thema van het promoten van jong talent is voor ons nog steeds heel belangrijk", zegt Timo Bernhard. Frederic Elsner voegt toe: "Voor de DTM Trophy betekent de inzet van KÜS Team Bernhard met twee Porsches een absolute upgrade. Het niveau in ons junior performance center blijft stijgen in het derde jaar. Het wordt weer spannend om te zien hoe jonge talenten zich presenteren in dit veeleisende kampioenschap om zich aan te bevelen voor promotie naar de DTM. En natuurlijk zijn we erg blij dat steeds meer teams het potentieel van het DTM-platform zien en benutten."

T._Preining_met_de_Nr24_DTM
Thomas Preining met helm:""Ik ben super enthousiast en gemotiveerd voor de DTM volgend jaar"

Met de vroege registratie voor beide raceseries profiteert het team van Timo Bernhard van een aanbod van ITR om DTM-toewijding te combineren met DTM Trophy-toewijding en bijgevolg alleen de early bird-vergoeding voor de DTM Trophy-auto's te betalen. De DTM Trophy, waarvoor voormalig DTM-kampioen Martin Tomczyk in de toekomst verantwoordelijk zal zijn, start het seizoen 2022 van 20 tot en met 22 mei op de DEKRA Lausitzring Turn 1.

Porsche-911 Kuss front

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS