DTM

FOTO'S - Dubbele inzet: Walkenhorst onveranderd in DTM en DTM Trophy

Uitgegeven door Peter Vader • 4 maart 2022 09:11 • Print artikel

München/Melle - Walkenhorst Motorsport blijft op tweeledige basis betrokken bij het DTM-platform. Naast de deelname met twee BMW's voor Marco Wittmann (GER) en Esteban Muth (BEL) aan de DTM, zal het BMW-team uit Melle bij Osnabrück opnieuw met een BMW voor Theo Oeverhaus (GER) strijden in de DTM Trophy talentenfabriek. De 17-jarige Osnabrücker toonde in zijn debuutseizoen al zijn grote talent. Als jongste coureur eindigde hij de DTM Trophy 2021 op de zesde plaats algemeen, tussen 28 coureurs, met één overwinning en nog twee podiumplaatsen.

Walkenhorst_BMW_Theo_Oeverhaus
Theo Oeverhaus

"We zijn erg trots op Theo Oeverhaus en zijn ontwikkeling in het afgelopen jaar. Daarom was het voor ons duidelijk dat we met hem wilden blijven samenwerken", legt teambaas Henry Walkenhorst uit. "Theo is erg jong en er is nog veel te leren, maar hij is zeer gemotiveerd en getalenteerd, wat hem zal helpen om geweldige resultaten te behalen." Henry Walkenhorst is overtuigd van de hoge waarde van de DTM Trophy: "De DTM Trophy is een geweldige kans voor zijn carrière en we kunnen niet wachten om hem in 2022 weer op het podium te zien."

Walkenhorst_BMW_Yas_Marina_circuit_track
De nieuwe BMW M4 GT van Walkenhorst Motorsport onderweg op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi

Theo Oeverhaus vierde vorig seizoen niet alleen een grote overwinning in de DTM Trophy op de Hockenheimring, maar won ook beide races als gaststarter in de BMW M2 Cup tijdens de finale op de Norisring. "Mijn prioriteiten zijn duidelijk, ik wil alles implementeren wat ik van vorig seizoen heb geleerd, om daarmee aan de top van het kampioenschap te eindigen", aldus Oeverhaus, die zijn carrière begon in het karten. "Ik heb vorig jaar met veel plezier samengewerkt met het Walkenhorst Motorsport-team. Het voelt als een familie, daarom ben ik des te enthousiaster om opnieuw met hen voor podiums en overwinningen te vechten in de DTM Trophy."

Walkenhorst_BMW_M2_DTM_Trophy
Walkenhorst Motorsport streed vooraan mee in de BMW M2 Cup, daarom in 2022 een overstap naar de DTM Trophy

Voor het tweede jaar profiteert Walkenhorst Motorsport al van de waardevolle synergie-effecten met de dubbele deelname aan de topklasse DTM en in de DTM Trophy, de talentenfabriek van het ‘topklasse’ DTM-platform. Naast Walkenhorst zijn ook T3 Motorsport, KÜS Team Bernhard en Mücke Motorsport betrokken bij beide series en is het team van Peter Mücke ook betrokken bij de DTM Classic. "Natuurlijk zijn we erg blij dat vier teams profiteren van de synergiën door dit seizoen deel te nemen aan twee of drie series op het DTM-platform", benadrukt Martin Tomczyk, DTM Trophy-Series Manager van de DTM-organisatie ITR. "Met Theo Oeverhaus brengt Walkenhorst Motorsport een enorm talent aan de start. Als 16-jarige bewees hij zijn racekunsten al in vele races en uiteindelijk met zijn eerste overwinning."

De DTM Trophy wordt verreden in 14 sprintraces en begint aan zijn derde seizoen op de DEKRA Lausitzring Turn 1 van 20 tot en met 22 mei.

Walkenhorst_BMW_Yas_Marina_circuit__pits
Pitstop voor de gloednieuwe BMW M4 GT op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi


Henry_Walkenhost DTM
Teamchef, coureur maar vooral vriend: Henry Walkenhorst!


Walkenhorst_BMW_M2_rear
Bye, bye BMW M2 Cup!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS