Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Drie Team GP Elite coureurs bij de eerste zes tijdens natte kwalificatie; Larry ten Voorde op pole!

Uitgegeven door Peter Vader • 29 augustus 2021 01:57 • Print artikel

Door alle crashes en bizarre weersomstandigheden in Spa, zou je bijna vergeten dat er behalve de pole van Max Verstappen, nog een Nederlands succes was te noteren. Team GP Elite was op volle sterkte aanwezig bij de Porsche Mobil 1 Supercup en wist van de eerste zes startplaatsen op de grid, er maar liefst drie te veroveren! Larry ten Voorde op de pole, Max van Splunteren op de vierde plek en het jonge talent Morris Schuring op de zesde plaats.

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde voorbij tribune met oranje fans

Gegevens verzamelen op vrijdag
De vrije training op vrijdag was een kwestie van data verzamelen en de juiste afstelling voor de auto’s vinden. Het begon behalve met een vochtige baan. Maar toen het droger werd, verbeterden alle Team GP Elite-coureurs hun tijden enorm. Larry ten Voorde knokte met de balans van zijn auto en maakte hier en daar foutje, maar realiseerde toch de vijfde snelste tijd. Hij was desondanks vol vertrouwen voor de zaterdag, vanwege alle verzamelde data. Dat gold ook voor de andere teamleden en daarmee waren ze allemaal klaar voor de kwalificatie van zaterdag.

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde helm

Pieken op zaterdag
De kwalificatie op zaterdag bleek een echte uitdaging. Regen zorgde voor lastige omstandigheden, maar dat weerhield de Team GP Elite-coureurs er niet van om alles te geven. Het vertrouwen van vrijdag werd inderdaad beloond: Larry ten Voorde start zondag vanaf de pole position! Max van Splunteren en Morris Schuring toonden ook hun verbazingwekkende tempo in de regen, waardoor P4 en P6 werden veiliggesteld. Door het verslechterende weer kregen Daan en Jesse van Kuijk en Lucas Groeneveld niet de kans om hun eerder neergezette tijden te verbeteren. Ze zullen zich zondag in de race een weg omhoog vechten, beginnend vanaf respectievelijk P18, P23 en P24. Een uitstekend verlopen kwalificatie dus onder slechte weersomstandigheden.

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde voorop bij opstelling in pitstraat

Lastig spelletje
Het gaat zondag een interessante race worden, omdat Pluvius waarschijnlijk Spa goed gezind zal zijn, met andere woorden: er wordt regen verwacht! Dat betekent een extra uitdaging voor de coureurs, waarbij het op pure wagenbeheersing en stuurmanskunst gaat aankomen. Bij slechte baanomstandighden kunnen er wel eens andere coureurs dan normaal gesproken komen bovendrijven, die het succes naar zich toe weten te trekken. De Porsche Mobil 1 Supercup blijft een moeilijk spelletje met zijn terechte omschrijving van de ‘snelste mono merkencup ter wereld’. Het instapniveau is hoog, de onderlinge competitie is erg heftig omdat het allemaal dezelfde Porsches zijn, de coureurs zijn allemaal ‘jonge honden’ die maar één ding willen: scoren en het liefst winnen! De winst kun je alleen behalen door een uitmuntende rijvaardigheid en door het juiste teamwork c.q. strategie. Met drie coureurs bij de eerste zes in een moeilijke kwalificatie, lijkt Team GP Elite dit spelletje aardig te beheersen!

De wedstrijd begint om 12:05 uur. De pre-race show van Ziggo Sport begint om 11.45 uur. Ga voor meer info en live timing naar: https://gp-elite.nl/raceteam/livestreams

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite uitslagenlijst kwalificatie


Porsche Mobil 1 Supercup Rain at Spa

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde door de chicane

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde gezien door de vangrail

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde portret met mondkapje en regenjack
Larry ten Voorde: "De Porsche Mobil 1 Supercup blijft een lastig spelletje met zijn terechte omschrijving van de ‘snelste mono merkencup ter wereld’"

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde op weg naar Radillon

Porsche Mobil 1 Supercup at Spa Team GP Elite met Larry ten Voorde achterzijde

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS