DTM

FOTO'S - DTM Classic levert veel nostalgie en spannende gevechten om posities op de Nürburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 16 augustus 2022 16:04 • Print artikel

NüRBURGRING - Het waanzinnige geschiedenisboek van de DTM zorgde ook voor het beste autosportentertainment in de zondagsrace van de 49e AvD Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring. Spannende gevechten om posities over de hele grid en uiteindelijk markeerden drie merken op het podium de zesde van tien ronden van de DTM Classic Cup, waarin voornamelijk auto's uit het DTM-tijdperk van 1984 tot 2007 op de grid staan. Vergezeld van geweldig weer in de Eifel, veroverde de Deen Steffen Lykke Gregersen in de BMW M3 E30 een superieure overwinning. De runner-up van de vorige dag versloeg de winnaar van de vorige dag Ronny Scheer (GER) in de Ford Sierra RS500 met een voorsprong van 27 seconden. Net als in de race van zaterdag eindigde Norisring-winnaar Gerhard Füller (GER) als derde in de Opel Vectra, het derde merk op het podium.

De DTM Classic Cup bood twee vermakelijke DTM-races op de Nürburgring
De DTM Classic Cup bood twee vermakelijke DTM-races op de Nürburgring

"Net als op zaterdag was er een spannende strijd in de race van vandaag, maar niet voor lang, uiteindelijk was ik vooraan behoorlijk eenzaam", meldde Steffen Lykke Gregersen, die zijn eerste start maakte in de DTM Classic Cup. "Dat was niet mijn laatste start, want het was heel leuk." Ook Ronny Scheer uit Dresden van het BWT Mücke Classic Team was zichtbaar tevreden. "In de slotfase kon ik het potentieel van de auto niet ten volle benutten omdat ik trillingen voelde. Maar ik wilde heel graag finishen, dus was het heel moeilijk om Gerhard Füller achter me te houden."

null
Steffen L. Gregersen (BMW), Ronny Scheer (Ford) DTM Classic Cup

Roland Asch had 's ochtends een kleine knal veroorzaakt. De tweevoudig DTM-runner-up stond voor het eerst op de grid met een AMG-Mercedes 190E Evo 2.5-16V, de auto in originele Sonax-kleurstelling waarmee hij in 1993 tweede was geworden in het DTM-kampioenschap. "Het is zo leuk om weer in deze auto te mogen rijden", klonk het uit de inmiddels 72-jarige Ammerbucher. In de race had Asch echter pech, want zijn strijd om de tweede plaats eindigde al na vier ronden met een grote rookwolk.

Gerhard Füller, Opel Vectra, DTM Classic Cup
Gerhard Füller, Opel Vectra

Naast de strijd om de tweede plaats met Scheer, Füller en de uiteindelijk als vierde geplaatste Moritz Horn (GER) in de ALPINA-M3 E30, waren er Guido Momm (GER) in de voormalige Ford Mustang van Gerd Ruch, Peter Schumann (GER) in de BMW 635 CSI, die de dag ervoor werd bestuurd door DTM-runner-up Olaf Manthey, en Matthias Jochen (GER) in de originele Gilden-Kölsch-Opel Monza, die een heftige strijd voerden voor hun eindklassering, die eindigde met de eerste Top-10 finish voor lokale held Momm uit Kelberg, vlakbij de Nürburgring. Voormalig DTM-coureur Leopold Prinz von Bayern (GER) liet ook een sterke prestatie zien in de BMW 320i E30. De 79-jarige verdiende een opmerkelijke achtste plaats. De beste coureur van de drie Volvo 850's die van start gingen was Klaus Niesen (GER) op de 13e plaats.

Over twee weken (26-28 augustus) verzorgt de DTM Classic opnieuw een gastoptreden in de Eifel. Op de "DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG" nemen de racewagens uit de jaren zeventig uit het voormalige German Racing Championship (DRM) deel aan de DTM Classic DRM Cup.

Moritz Horn, ALPINA M3 E30 DTM Classic Cup
Moritz Horn, ALPINA M3 E30

Guido Momm, Ford Mustang Classic Cup
Guido Momm, Ford Mustang

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS