DTM

FOTO'S - Audi vooraan op beide dagen van de DTM-test op Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 6 april 2022 19:07 • Print artikel

HOCKENHEIM - Audi twee keer vooraan: bij de officiële DTM-test op Hockenheim behaalde een Audi-coureur op beide dagen de beste tijd. Tweevoudig runner-up Nico Müller (SUI) voerde op de tweede dag de tijdlijst aan in de Audi R8 van Team Rosberg met 1:38.532 minuten, terwijl de 19-jarige Marius Zug (GER/Attempto Racing) de dag ervoor nog sneller was geweest met 1:38.344. Achter Zug en Müller in de tijdlijst van beide dagen, volgde Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti (ITA/Grasser Racing Team) met 1:38.644 voor drievoudig DTM-kampioen René Rast (GER/1:39.682), die na een onderbreking van een jaar in een Audi van Team ABT terugkeert in de traditionele serie.

DTM testdagen 5 en 6 april Hockenheim 2022 1

Met een totaal van 3.804 ronden op beide dagen zorgden 29 coureurs voor veel activiteit op de 4,574 kilometer lange Hockenheimring, hoewel de weersomstandigheden op beide dagen slechts korte droge stukken toelieten om de tijden neer te zetten. De tweede officiële DTM-test staat gepland voor 26 en 27 april, daarna in Portimão. Van 29 april tot 1 mei worden de eerste twee van 16 sprintraces van het 36e DTM-seizoen verreden op het Portugese Grand Prix-circuit, dat live wordt uitgezonden op ProSieben in Duitstalige landen.

DTM testdagen 5 en 6 april Hockenheim 2022 2 Sebastien Loeb Red Bull Ferrari

Volop belangstelling en voortdurend opgemerkt, zowel door de collega-coureurs als door de fans, was de negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb (FRA), die de Ferrari van Red Bull AlphaTauri AF Corse deelde met de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy. Loeb vervangt Cassidy, die een aantal keren verhinderd is om tijdens het seizoen 2022 deel te nemen. Cassidy en Loeb waren ijverig en legden in totaal 194 ronden af met de #37 Ferrari 488. De Meest ijverige coureur was de Belg Esteban Muth met 195 ronden in de nieuwe BMW M4 van Walkenhorst Motorsport. De 20-jarige David Schumacher, zoon van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher, deed het ook goed tijdens de Hockenheim-test. In de Mercedes-AMG van het WINWARD-team stond de DTM-rookie op de 24e plaats met 1m 39.916. Hoe dicht het veld van de topklasse al tijdens de test was, wordt geïllustreerd door het feit dat de rondetijden van bijna alle 29 coureurs binnen anderhalve seconde lagen.

DTM testdagen 5 en 6 april Hockenheim 2022 3 Ralf en David Schumacher
Vader en zoon: Ralf en David Schumacher

"Deze twee dagen van DTM-tests op Hockenheim en de vorige testdag van de DTM Trophy hebben onze verwachtingen voor het seizoen verhoogd. Hoewel het weer niet helemaal meezat, profiteerden de teams en coureurs van bijna elke minuut. De DTM-grid is gewoon mega, met 29 auto's, coureurs uit 15 landen en zes merken. En het was geweldig om de fans weer op de tribunes te zien", aldus Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR. "Het was een geslaagde test en een geslaagde voorbereiding voor iedereen." Dit werd ook bevestigd door de Amerikaan Scot Elkins, de nieuwe racedirecteur van de DTM en de talentenfabriek DTM Trophy: "Ik ben erg blij met hoe de hele test is verlopen. We hebben alle processen getest, de nieuwe timing, de monitoring van de track limits, de gewijzigde processen voor starts en pitstops – dat pakte goed uit. Natuurlijk was het voor mij ook geweldig om iedereen persoonlijk te leren kennen. Nu ben ik nog enthousiaster en kijk ik uit naar het seizoen."

DTM testdagen 5 en 6 april Hockenheim 2022 4 Porsche


Drievoudig kampioen René Rast voelde zich zichtbaar op zijn gemak. "Ik heb tegen het einde van de test nog twee lange runs gedaan om de R8 nog beter te leren kennen. Nu moeten we de gegevens analyseren om goed voorbereid naar Portimão te kunnen reizen", aldus de Audi-fabrieksrijder. Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor, die 17e werd in de SSR Performance 911 in 1:39.532, trok ook een positieve conclusie: "Voor ons was het een eerste keer om de DTM te leren kennen. Het gaat de goede kant op en de pitstops werken al best goed", aldus de Belg. En ook titelverdediger Maximilian Götz, die met Mercedes-AMG Team WINWARD aan het nieuwe seizoen begint, had ondanks het aprilweer reden om feest te vieren. "Het was heel leuk. Ik was onder de indruk van hoeveel journalisten er aanwezig waren op de ‘mediadag’ en hoe groot de belangstelling voor de DTM in het algemeen is. Gezien dit indrukwekkende deelnemersveld is dat heel begrijpelijk."

DTM testdagen 5 en 6 april Hockenheim 2022 5 Audi R8


DTM testdagen 5 en 6 april Hockenheim 2022 6 Zes merken

DTM testdagen 5 en 6 april Hockenheim 2022 7 Zes merken

null

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS