Formule 1

FOTO'S : Nieuwe Williams FW43B-livery weerspiegelt de geest van het verleden van het succesvolle team

Uitgegeven door Peter Vader • 5 maart 2021 14:24 • Print artikel

Williams Racing had gepland om de FW43B vandaag op een spectaculaire manier te presenteren, maar de Williams app werd gehackt. Daardoor leek het er even op dat de launch geen doorgang kon vinden, maar inmiddels zijn er toch foto’s van de nieuwe Williams FW43B voor 2021 onthuld, waarbij het iconische Britse team zei dat de geheel nieuwe kleurstelling voor de FW43B "de geest van het verleden van het team weerspiegelt".

Williams_FW43B_2021 1

Technisch gezien gaat het om een evolutie vanwege de regelgeving voor 2021, vandaar de aanduiding FW43B in tegenstelling tot FW44 wat logischer was. Wel zal de FW34B in 2021 racen met een ‘dramatische’ nieuwe visuele identiteit met een kleurstelling die is geïnspireerd op Williams 'alles overwinnende auto's uit de jaren ‘80 en ’90: blauw, wit en geel met accenten.

Jost Capito, die voor het eerst als CEO van Williams Racing sprak, zei: “Williams Racing is een sporticoon en een team dat een reputatie van succes heeft opgebouwd door pure vastberadenheid verweven met innovatie, gepassioneerd zijn en een bekwame staf mensen met een absoluut verlangen om te winnen. Hoogte- en dieptepunten zijn typerend voor de reis van elk lang gevestigd sportmerk en historisch succes kan een sterke motivator zijn, maar er kan niet op worden vertrouwd om toekomstig succes in het moderne tijdperk van de Formule 1 te definiëren.

“Daarom hebben we een frisse nieuwe kleurstelling ontworpen voor de auto voor 2021; één die ons ongelooflijke verleden erkent en de geest, de drive en de motivatie behoudt en die de kern van Williams 'DNA blijft. Maar toch ook naar de toekomst kijkt en onze lange termijn ambitie aangeeft om terug te keren naar de top van de grid. Hoewel we net aan deze reis zijn begonnen en er nog veel werk aan de winkel is, zijn we blij met het momentum in de goede richting en kijken we ernaar uit om die vooruitgang dit seizoen keurig op schema voort te zetten. "

Na meer dan 40 jaar onder leiding van oprichter Sir Frank Williams, werd het team vorig jaar verkocht aan investeringsmaatschappij Dorilton Capital, die nu aan hun eerste volledige seizoen beginnen. Maar de nieuwe eigenaren hebben geen haast om onmiddellijk voort te borduren op het enorm succesvolle verleden van het team. Het resultaat is een qua uiterlijk aansprekende FW43B, die nu al de bijnaam ‘The Blue Zebra’ heeft. Verder is de auto een voortzetting van de FW43 van vorig jaar, veel onderdelen zijn gewoon overnomen. Met het volgende , fraaie resultaat:

Williams_FW43B_2021 1

Williams_FW43B_2021 blue zebra

Williams_FW43B_2021 3

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS