Rally

FOTO'S: een nieuw bommetje van Opel voor de ADAC Opel e-Rally Cup

Uitgegeven door Johan Vis • 5 december 2019 08:37 • Print artikel

De voorbereidingen voor ’s werelds eerste volledig elektrische rallykampioenschap zijn in volle gang. Deze week maakte Opel op de Essen Motor Show (29 november – 8 december) alle details over de ADAC Opel e-Rally Cup bekend en presenteert het er de Corsa-e Rally. Tegelijkertijd ondergaan twee exemplaren van de elektrische Corsa e-Rally een uitvoerig ontwikkelingsprogramma bij het Opel Test Center in Dudenhofen.

Opel ADAC Opel e-Rally Cup

“Het ontwikkelingsprogramma loopt volledig volgens plan, maar we zijn nog lang niet klaar”, zegt Jörg Schrott, Director Opel Motorsport. “Wij willen onze klantenteams uiteraard een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en krachtige rallyauto leveren. De ADAC Opel e-Rally Cup moet het succes van zijn voorganger – de ADAC Opel Rally Cup – moeiteloos voortzetten.”

Opel ADAC Opel e-Rally Cup

Uitvoerige testsessies
Voordat de ADAC Opel e-Rally Cup tijdens de ADAC Saarland-Pfalz Rally (21 en 22 augustus 2020) van start gaat, krijgen teams de mogelijkheid om de nieuwe Corsa e-Rally uitvoerig te testen. Opel en ADAC organiseren twee testsessies voor de teams om de rallyauto’s af te stellen. De eerste testsessie – de e-Rally Experience Day - zal op een nader te bepalen locatie en tijdstip worden georganiseerd door de ADAC en Opel. De tweede testmogelijkheid zal onder competitieve omstandigheden plaatsvinden. De teams kunnen hierbij deelnemen aan de ADAC Rallye Oberehe, op 8 augustus, in Rhineland-Palatinate; en zogenoemd R70 evenement met 70 kilometer aan special stages

Opel ADAC Opel e-Rally Cup

Tien rallyevenementen
Het eerste seizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup bestaat uit tien wedstrijden. Behalve aan de ADAC Saarland-Pfalz Rally nemen de elektrische rallyauto’s ook deel aan de ADAC Rallye Südbayern (26 en 27 september) en de ADAC Rallye Deutschland (15 - 18 oktober). Bij het laatstgenoemde evenement verschijnen de Corsa e-Rally’s twee keer aan de start. In 2021 volgen nog eens zes rallyevenementen. Deze maakt Opel op een later moment bekend.

Opel ADAC Opel e-Rally Cup

Inschrijving opent 15 december
De inschrijving voor de ADAC Opel e-Rally Cup opent op 15 december. Teams kunnen zich tot 31 januari 2020 inschrijven. Bij de inschrijvingen zijn de benodigde technische trainingen, teamkleding en gratis laadmogelijkheden tijdens rallyevenementen inbegrepen. Meer informatie is verkrijgbaar via www.opel-motorsport.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS