Autosport NL • NK Rally

FOTO'S: Vliegende start voor het nieuwe 'bommetje': de PEUGEOT 208 Rally 4

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 december 2020 20:02 • Print artikel

De PEUGEOT 208 Rally 4 heeft in 2020 een vliegende start gemaakt. Terwijl de uitleveringen volgens schema verlopen en de eerste klanten al sportieve resultaten hebben behaald, blijven de orders binnenstromen. De 208 Rally 4 is dan ook helemaal klaar voor 2021.
Met 145 bestellingen is de PEUGEOT 208 Rally 4 een groot succes. Het nieuwe topmodel van PEUGEOT SPORT zit dankzij een vliegende start zijn illustere voorganger, de PEUGEOT R2, nu al op de hielen. Sterker, PEUGEOT levert tot 31 december 2020 maar liefst tachtig orders al uit. Dit ondanks de vanwege de pandemie uitgestelde leveringen tot 1 juli. Dit succes illustreert hoe hard het team van PEUGEOT SPORT heeft gewerkt om de kopers zo snel mogelijk te voorzien van hun nieuwe bolide.

Vliegende start voor de PEUGEOT 208 Rally 4!

Niet alleen het groot aantal orders, maar ook de 185 Europese starts die de 208 Rally 4 afgelopen seizoen heeft gemaakt, illustreren hoezeer de autosportwereld uitkeek naar PEUGEOT’s sportieve topper. De Rally 4 heeft de verwachtingen op het gebied van sportiviteit en betrouwbaarheid meer dan waargemaakt, zoals blijkt uit enkele indrukwekkende resultaten:
- Een succesvol debuut in Portugal. Pedro Antunes won de 2WD-klasse en finishte als negende overall tijdens het eerste competitieve optreden van de 208 Rally 4.
- Paolo Andreucci won het Italiaans kampioenschap met een uitgestreken overwinning: hij schreef alle vier de wedstrijden op zijn naam.
- Mathieu Franceschi won het Franse Gravel Rally kampioenschap in de 2WD-klasse.
- Alejandro Cáchon schopte het tot winnaar van het Spaanse Junior Rallykampioenschap. De ambitieuze Spanjaard vervolgt volgend jaar het Europese Rallykampioenschap (ERC3) met PEUGEOT. Hij mikt daarbij ten minste op het succes van landgenoot Josep Bassas. Die maakte dit jaar in de 208 Rally 4 indruk door als tweede in het eindklassement van de ERC3 te eindigen. Daarbij schreef hij de Rally van Fafe zelfs op zijn naam.

De circa vijftien verschillende teams die met de PEUGEOT 208 Rally 4 meededen aan de France Cup waren vol lof over zijn kwaliteiten. Mathieu Franceschi won de enige ronde (de Rally van Mont-Blanc Morzine) voordat de organisatie de klasse moest schrappen vanwege een gebrek aan rallies. Desondanks heeft de getalenteerde jonge Fransman een goede indruk achtergelaten. Hij reed de 208 Rally 4 naar een indrukwekkende 21e plaats in het eindklassement van een bergrally waar normaal gesproken auto’s met veel vermogen in het voordeel zijn en waar meer dan 200 equipes, waaronder 30 R5’s, aan meededen. Ginox Bux en Mathis Bonfils maakten eveneens indruk door achtereenvolgens de Gentleman Driver-trofee en de U23-klasse op hun naam te schrijven. Tenslotte was de 208 Rally 4 ook populair onder de vijftien deelnemers van de Iberia Cup. Hier ging Pedro Antunes er met de hoofdprijs vandoor.

De PEUGEOT 208 Rally maakt zich op voor deelname op het Amerikaanse continent om daar een vervolg aan zijn Europese successen geven. Al enkele weken geleden is een auto met dat doel richting Peru vertrokken.

François Wales, Director of PEUGEOT SPORT
“Dit jaar heeft meer dan een jaar van ontwikkeling zijn vruchten afgeworpen. Het was enorm bevredigend om ons nieuwste model vanaf het begin te zien mengen met de koplopers. Door zijn allereerste rally te winnen met Pedro Antunes en onbetwistbaar concurrentievermogen te tonen op de veeleisende etappes van de ERC met Josep Bassas, heeft onze auto het hele seizoen bewezen snel en robuust te zijn. Het andere belangrijke voor mij was het enthousiasme van de coureurs in de Cup die in Frankrijk en op het Iberisch schiereiland gehouden werd, waar we in totaal meer dan dertig bemanningen hadden: een passende beloning voor het harde werk tot nu toe, wat ongetwijfeld zal doorgaan in 2021.”

Mayeul Tyl, PEUGEOT Citroën Racing Shop Manager
“Het was een bijzonder en intens jaar om een nieuw model te introduceren. De pandemie heeft zowel de productie van auto’s als de levering van onderdelen flink op zijn kop gezet. Desondanks is onze doelstelling van tachtig uitgeleverde auto’s dit jaar gehaald. Daarnaast hebben we in totaal maar liefst 150 orders mogen noteren. Bovendien zijn we ontzettend trots op het enthousiasme waarmee zowel de coureurs als de teams de nieuwe 208 Rally 4 hebben ontvangen. Volgend jaar gaan we op de ingeslagen weg verder: onze klanten de best mogelijke service bieden, helemaal aangepast aan hun wensen.”

José Pedro Fontes, Sports & You Team Manager / Promoter van de Iberio 208 Rally Cup
“We zijn ontzettend tevreden over de PEUGEOT 208 Rally 4. Als team hebben we een betrouwbare auto nodig, met redelijke exploitatiekosten, maar het belangrijkste is een auto die past bij jonge rallyrijders die op weg om een volwassen coureur te worden. PEUGEOT heeft dat met de 208 Rally 4 klaargespeeld. Het is een heel snelle auto die je met een beperkt budget competitief kunt rijden. Als officieel distributeur van PEUGEOT SPORT voor het Iberich schiereiland was 2020 voor ons een heel goed jaar. We hebben maar liefst dertig auto’s verkocht en mikken voor 2021 op een vervolg van op dat succes.”

Vliegende start voor de PEUGEOT 208 Rally 4!


Vliegende start voor de PEUGEOT 208 Rally 4!


Vliegende start voor de PEUGEOT 208 Rally 4!


Vliegende start voor de PEUGEOT 208 Rally 4!


Vliegende start voor de PEUGEOT 208 Rally 4!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS