Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Vernieuwde Kia Stonic in drie verschillende uitvoeringen, te weten ComfortLine, DynamicLine en DynamicPlusLine

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 3 september 2020 11:14

De vernieuwde Kia Stonic is sinds kort te bestellen bij de Nederlandse Kia-dealers. De compacte cross-over wordt voortaan standaard geleverd als ‘EcoDynamics+’ mild-hybrid en krijgt daarnaast ook de nieuwe, intelligente ‘clutch-by-wire’ handgeschakelde versnellingsbak (iMT). De vernieuwde Stonic - die leverbaar wordt vanaf € 21.495,-* - staat in oktober in de Kia-showrooms.

Vernieuwde Kia Stonic: standaard met mild-hybridtechnologie

De vernieuwde Kia Stonic wordt vanaf nu standaard geleverd met mild-hybridtechnologie onder het ‘EcoDynamics+’ label. Daarbij wordt de nieuwe ‘Smartstream’ 1.0 T-GDi benzinemotor gekoppeld aan een geavanceerd 48V MHEV-systeem met elektrische ondersteuning en een regeneratief remsysteem. Deze technologie – in combinatie met een 74 kW/100 pk of 88 kW/120 pk motor – springt niet alleen zeer efficiënt met energie en brandstof om, maar staat ook garant voor goede prestaties.

Intelligent schakelen
Een ander highlight van de vernieuwde Kia Stonic is de nieuwe intelligente handmatige transmissie (iMT). Deze nieuwe transmissie draagt ​​bij aan een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot, met behoudt van de dynamische eigenschappen van een conventionele handgeschakelde versnellingsbak. Optioneel is ook de DCT7-automaat leverbaar.

‘Phase II’ UVO Connect: maximale connectiviteit
Eveneens nieuw voor de Stonic – naast diverse geavanceerde rijassistentiesystemen en extra personalisatiemogelijkheden – is het infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen en het innovatieve ‘Phase II’ UVO Connect. Het nieuwe systeem biedt tal van On-Board Services, waaronder live verkeersinformatie, weersvoorspellingen, brandstofprijzen en parkeermogelijkheden – inclusief prijs, locatie en beschikbaarheid.

Persoonlijke smaak
De vernieuwde Kia Stonic is per direct te bestellen in drie verschillende uitvoeringen, te weten ComfortLine, DynamicLine en DynamicPlusLine. Begin volgend jaar worden de sportieve en ook zeer luxe uitgevoerde GT-Line en GT-PlusLine nog toegevoegd aan de line-up. Er kan gekozen worden uit een 74 kW/100 pk of een 88 kW/120 pk 1.0 T-GDi MHEV-motor, de nieuwe iMT-transmissie of de DCT7-automaat met dubbele koppeling, een uitgebreid aanbod aan carrosseriekleuren en liefst twintig tweekleurige combinaties. Kortom, de vernieuwde Kia Stonic is geheel naar eigen smaak samen te stellen.

De prijzen van de vernieuwde Kia Stonic beginnen bij € 21.495,-* voor de Stonic 1.0 T-GDi MHEV ComfortLine met 74 kW/100 pk. De versie met 88 kW/120 pk is er als Stonic 1.0 T-GDi MHEV DynamicLine vanaf € 22.995,-*. Zoals elke andere Kia wordt ook de Kia Stonic geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. Vanaf oktober staat de Stonic bij de Kia-dealers.

Vernieuwde Kia Stonic: standaard met mild-hybridtechnologie


Vernieuwde Kia Stonic: standaard met mild-hybridtechnologie


Vernieuwde Kia Stonic: standaard met mild-hybridtechnologie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS