Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Studiemodel voor elektrische roadster van Polestar gepland voor productie als Polestar 6

Uitgegeven door Deni Volkers • 17 augustus 2022 12:40 • Print artikel

Polestar (Nasdaq: PSNY), de Zweedse fabrikant van elektrische performance auto’s, bevestigt plannen om het Polestar-studiemodel voor een elektrische roadster in productie te nemen. Het productiemodel wordt naar verwachting in 2026 gelanceerd als de Polestar 6 elektrische performance roadster. Geïnteresseerde kopers in alle actieve Polestar-markten kunnen vanaf 16 augustus 2022 online een productieplek reserveren.

Polestar 6

“Vanwege de overweldigende reacties van consumenten en media hebben we besloten om deze prachtige roadster in productie te nemen. Ik ben bijzonder verheugd dat hij realiteit gaat worden,” aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De Polestar 6 vormt een perfecte combinatie van krachtige elektrische prestaties en de spanning van frisse wind met de kap naar beneden.”

Het studiemodel voor de elektrische roadster werd afgelopen maart in Los Angeles onthuld als de Polestar O₂. Hij geeft een vervolg aan het design, de technologie en duurzame ambities die debuteerden met de Polestar Precept en weerspiegelt de visie van het merk op toekomstige sportwagens.

De hard-top cabriolet wordt gebaseerd op Polestar’s speciale aluminium platform. Het model – dat in eigen huis wordt ontwikkeld – krijgt de elektrische high-performance 800 Volt basis die al voor de Polestar 5 is bevestigd. Dat betekent onder meer een vermogen tot 650 kW (884 pk) en 900 Nm uit een dual-motor aandrijflijn, een beoogde acceleratie van 0-100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

Ter gelegenheid van de lancering worden naar verwachting 500 genummerde exemplaren van een speciale ‘LA Concept’ uitvoering geproduceerd: de ‘Polestar 6 LA Concept edition’. Ze worden exclusief uitgevoerd in de unieke, blauwe ‘Sky’ carrosseriekleur, het lichte lederen interieur en de unieke 21 inch velgen van het oorspronkelijke Polestar O₂ studiemodel.

De bevestiging van de productie vormt het overkoepelende thema van het merk dat van 18 t/m 21 augustus 2022 tijdens de Monterey Car Week in Californië met het elektrische roadster studiemodel aanwezig is op het Pebble Beach Concours d’Elegance en ‘The Quail, A Motorsports Gathering’.

Meer technische gegevens en concrete specificaties worden bekendgemaakt in aanloop naar de verwachte lancering in 2026, wanneer de productieauto zal worden gerealiseerd.

Kijk voor aanvullende informatie en het reserveren van een productieplek op polestar.com/polestar-6.

Polestar 6

Polestar 6

Polestar electric Roadster 6

Polestar 6

Polestar 6

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS