Formule 1

FOTO'S: Sebastian Vettel eert Nigel Mansell met speciaal helmontwerp en meer

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2022 07:00 • Print artikel

Vorig weekend stond Nigel Mansell tijdens het Goodwood Festival of Speed al flink in het zonnetje. Toen werd namelijk gevierd dat de Brit 30 jaar geleden wereldkampioen werd bij het team van Williams. Ook dit weekend tijdens de Formule 1 Grand Prix op het Britse Silverstone wordt hierbij stilgestaan, in het bijzonder door viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel

Zondag voor de Grand Prix stapt Vettel in de kampioenschaps winnende Williams FW14B, die rijdt op koolstofneutrale brandstof. In 2019 kocht de Duitser deze bolide bij een veiling en is samen met het bedrijf P1 op zoek gegaan naar een manier om koolstofloze brandstof te maken. Dat is gelukt en daar maakt Vettel komende zondag gretig gebruik van.
Vettel heeft een bijzondere connectie met de bolide waar Mansell kampioen in werd. Op de voorkant van de FW14B prijkt een grote rode 5, het nummer dat toentertijd gebruikt werd door Mansell, ook voor Vettel betekent dit nummer enorm veel. In 2010 won de Aston Martin-coureur zijn eerste kampioenschap in de Formule 1 met nummer 5 en sinds 2015 gebruikt hij dit nummer op vaste basis.

Vettel zou Vettel niet zijn als hij voor deze gelegenheid ook niet eventjes zijn helm aanpast, begin vorig decennium deed hij dit het liefst iedere wedstrijd. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon op de helm die Vettel al het hele seizoen draagt, maar wie goed op let ziet dat dit niet helemaal het geval is. Op een heel doorzichtige laag is het ontwerp van de helm die Mansell in 1992 gebruikte op de helm gespoten. Zelfs de naam van Mansell en de ‘Union Jack’ staan op de helm. Als Vettel iets doet, dan doet hij het goed ook!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS