Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Porsche viert 90-jarig bestaan Hockenheimring met speciale Taycan GTS

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2022 14:01

Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Hockenheimring presenteert Porsche de eerste special edition van zijn volledig elektrische sportwagen: de Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition. Tal van unieke details, zoals een combinatie van de klassieke lakkleur Stone Grey en accenten in Bronzite, kenmerken deze speciale uitvoering. Porsche Exclusive Manufaktur tekende voor het interieur, dat uitgevoerd is in zwart leer met tal van decoratieve details in Island Green. Op verschillende elementen van de auto is het ‘90 Jahre Hockenheimring’ jubileumlogo ook terug te vinden, dat het exclusieve karakter van deze 440 kW/598 pk sterke Taycan GTS nog verder aanzet.

Porsche-Hockenheim-90-jaar front track

De sleutel van de Taycan GTS Hockenheimring Edition hint al naar het exclusieve karakter van de auto, en stelt kopers in de gelegenheid om rechtstreeks naar het Porsche Experience Centre (PEC) Hockenheimring te rijden. Hier kan de auto twee jaar lang gratis worden opgeladen. Tevens kunnen eigenaren daar in stijl parkeren op de VIP-parkeerplaats van het Porsche Experience Center tijdens ‘Frühsicht’-evenementen, maandelijkse bijeenkomsten van Porsche-fans.

Porsche-Hockenheim-90-jaar sleutel

Bijzondere kleurstelling en jubileumlogo
De mooiste materialen, een stijlvolle kleurcombinatie en exclusieve details die nog niet eerder op de Taycan te zien waren, maken deze special edition uniek. De lakkleur Stone Grey is afkomstig uit het speciale PTS-kleurprogramma van Porsche en wordt dit modeljaar exclusief gereserveerd voor deze special edition van de Taycan. Het koperkleurige Bronzite is gekozen als contrastkleur. Als nieuwe interpretatie van klassieke metallic kleuren voegt deze tint stijlvolle accenten toe aan het exterieur en het interieur.

Porsche-Hockenheim-90-jaar logo

De 21 inch Mission E Design wielen zijn eveneens eyecatchers. Het hart van de velg is gelakt in zijdeglans Bronzite, terwijl de velgrand is afgewerkt in de carrosseriekleur, hoogglans Stone Grey. De wielnaafdoppen zijn uitgevoerd in zijdeglans Bronzite en afgewerkt met het kleurrijke Porsche schild, terwijl de remklauwen in hoogglans zwart zijn gespoten. Andere elementen in Bronzite zijn de dorpellijsten, het gelaagde inzetstuk van de diffuser en het ‘Taycan GTS’ embleem op het kofferdeksel. Op de B-stijlen is in reliëf het jubileumlogo aangebracht. De tekst ‘Hockenheimring Edition’ ernaast is uitgevoerd in Stone Grey.

Porsche-Hockenheim-90-jaar LM wiel

Sierstiksels in Island Green en stijlvol Paldao hout
Het designconcept van het exterieur wordt voortgezet in het interieur. Sierstiksels in Island Green zorgen voor een opvallend contrast met de zwartlederen bekleding. Deze kleurcombinatie wordt voor de eerste keer toegepast in de Taycan-reeks. Daarnaast springen ook de decoratieve Paldao-houten panelen met open nerf in het oog. De keuzehendel van de transmissie, de bekerhouders en de ventilatieroosters boven de middenconsole en de buitenste ventilatieroosters aan de bestuurders- en bijrijderszijde zijn uitgevoerd in Bronzite. Het multifunctionele GT-sportstuur heeft eveneens Bronzite-accenten en is afgewerkt met decoratieve stiksels en een 12-uurmarkering in Island Green. De vloermatten onderscheiden zich door een lederen inzetstuk en Island Green sierstiksels.

Porsche-Hockenheim-90-jaarachterzijde track

Exclusieve in- en exterieurdetails
Exclusief is het Hockenheimring jubileumlogo op de tunnelconsole. De zwarte geborsteld aluminium dorpellijsten zijn voorzien van een verlichte ‘Taycan GTS’ modelaanduiding. De portierverlichting projecteert het jubileumlogo op de grond. Het oog voor detail dat zo kenmerkend is voor Porsche Exclusive Manufaktur komt ook terug in de sleutel van de auto, die in carrosseriekleur is gespoten en door middel van lasertechniek is voorzien van het jubileumlogo.

De Hockenheimring Edition is per direct bestelbaar als optiepakket op de Taycan GTS voor een meerprijs van € 13.030. De Taycan GTS heeft een consumentenadviesprijs van € 137.600.

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS