Formule 1

FOTO'S - Peugeot onthult nieuw logo en merkidentiteit

Uitgegeven door Luke Merkx • 26 februari 2021 20:40 • Print artikel

AMSTERDAM – Peugeot loopt als merk in de pas met de tijdgeest. Een merk dat zelfs zijn tijd vooruit is door met innovatie in te spelen op mobiliteitsgedrag en zo de weg te plaveien voor nieuwe mobiliteitsoplossingen. Peugeot heeft alle revoluties meegemaakt: de industriële, de technologische, de politieke, de sociale, de digitale en nu ook de klimatologische. De energietransitie en emissievrije mobiliteit staan momenteel centraal in de strategie voor een duurzame toekomst. Dit alles vormt het DNA van Peugeot, dat nu tot uiting wordt gebracht met een nieuw merklogo, een nieuwe merkidentiteit en een nieuwe website als onderdeel van de strategie van STELLANTIS.

Paugeot

De leeuw brult nog luider voor één van de oudste merken ter wereld.

• Peugeot presenteert nieuw logo in vorm van ‘familiewapen’
• Elfde variatie op leeuwenembleem sinds 1850
• In lijn met hogere marktpositionering
• Nieuwe Peugeot 308 eerste model met nieuw merklogo
• Embleem, merkidentiteit en nieuwe website onderdeel van nieuwe strategie onder STELLANTISUpgrade in marktpositionering
Peugeot is een krachtig en instinctief merk en dat reflecteert zich in het embleem: de altijd aanwezige leeuw. Die maakt Peugeot tijdloos en is de schakel tussen het verleden en de toekomst. In de afgelopen tien jaar hebben alle modellen een upgrade naar een hogere marktpositionering gemaakt. En niet zonder resultaat: na de Peugeot Partner in 2019 werd de Peugeot e-Expert in 2021 uitgeroepen tot ‘International Van of the Year’, terwijl het merk drie ‘Car Of The Year’-titels in de wacht sleepte (PEUGEOT 308 in 2014, PEUGEOT 3008 in 2017 en PEUGEOT 208 in 2020). Bovendien is er een uitgebreid aanbod van geëlektrificeerde personenauto’s en bedrijfswagens.Deze upgrade in marktpositionering krijgt nu zijn weerslag in het design van het embleem. Het nieuwe merklogo belichaamt wat Peugeot betekende in het verleden, wat Peugeot betekent in het heden en waarvoor Peugeot staat in de toekomst. Het nieuwe embleem in de vorm van een familiewapen met de beeltenis van een leeuw, die altijd al elk logo heeft gekenmerkt, straalt op trotse wijze de waarden van het merk uit.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS