Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Nissan Micra opgefrist voor 2021

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 29 november 2020 16:46

Nissan presenteert voor 2021 de verder gemoderniseerde versie van de Micra, waarmee het merk een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de 38-jarige Europese geschiedenis van het compacte model. Nissan breidt ook de line-up van de Micra uit. Met vijf uitrustingsniveaus hebben kopers nog meer keuzevrijheid. Ter aanvulling op de uitvoeringen Visia, Acenta en Tekna introduceert Nissan de geheel nieuwe N-Design. Bovendien maakt de populaire N-Sport versie permanent deel uit van de vernieuwde line-up. De prijzen beginnen bij €18.990.

Nissan Micra opgefrist voor 2021

Met het vernieuwde aanbod is de Nissan Micra nog meer naar eigen smaak te configureren. Welke versie ook gekozen wordt: elke Micra biedt verfijnde designelementen en een afwerking met oog voor detail. Kopers kunnen kiezen voor een tweekleurige carrosserie en LED-koplampen die de Micra een nog eleganter en atletischer uiterlijk geven. Nieuwe 16-inch two-tone ‘Genki’-wielen zijn standaard op zowel de N-Design- als Tekna-uitvoering.

“Voor de vernieuwde line-up voor 2021 hebben ons geconcentreerd op het verfijnen van zaken die door Micra-klanten gewaardeerd worden”, zegt Ekaterina Apushkina, General Manager Marketing City Cars bij Nissan Europe. “We hebben het gemakkelijker gemaakt om een uitvoering te kiezen die het beste past bij hun wensen. Bovendien kunnen klanten hun eigen unieke flair toevoegen met verschillende opties. Door te luisteren naar onze klanten en voort te bouwen op het succes van de Micra, is het model sterker en aantrekkelijker dan ooit.”

Micra N-Sport: premium en sportieve look
De opvallende uitvoering N-Sport maakt permanent deel uit van de vernieuwde Micra line-up. Kenmerken zijn de hoogglanszwarte carrosseriedetails en zwarte buitenspiegelkappen die perfect matchen bij de zwarte 17-inch ‘Perso’ lichtmetalen wielen. De Micra N-Sport is ook standaard uitgerust met kop- en mistlampen met LED-technologie. Het interieur van de N-Sport valt op door de stoelen met Alcantara®-inzetstukken en het dashboard met hoogwaardige afwerking. De stoelen zijn bovendien ergonomisch ontworpen voor superieure ondersteuning en minder vermoeidheid van de bestuurder tijdens lange ritten.

Micra N-Design: toegankelijk maatwerk
De Nissan Micra N-Design komt tegemoet aan de wensen van klanten om hun eigen, unieke karakter en stijl uit te drukken. Zo zijn de carrosseriedetails rondom en de buitenspiegelkappen naar wens uitgevoerd in Gloss Black of Chrome. Ook opvallend zijn de nieuwe 16-inch tweekleurige Genki-wielen. Binnenin heeft de N-Design moderne stoelen afgewerkt met zwart stof met grijze accenten, terwijl het dashboardpaneel, de kniebeschermers en de deurbekleding een lederlook afwerking hebben. Naar wens levert Nissan het uitgesproken Energy Orange-interieurthema en een verscheidenheid aan bijbehorende accessoires in dezelfde dynamische kleur.

Nissan Micra opgefrist voor 2021

Micra Tekna: geavanceerde rijhulptechnologie
De Tekna-uitvoering zit boordevol geavanceerde rijhulpsystemen en infotainmentvoorzieningen die Nissan bundelt onder de noemer Nissan Intelligent Mobility. Dit is Nissans visie voor een enerverende en meer verbonden toekomst door middel van technologische innovatie.

Het populaire Intelligent Around View Monitor-camerasysteem van Nissan – dat bestuurders bijvoorbeeld ondersteunt tijdens parkeermanoeuvres – is net als Moving Object Detection en Blind Spot Warning standaard op de Tekna. Dat geldt ook voor Bose Personal-audio dat een hoogwaardig, meeslepend geluid produceert.

Het NissanConnect-infotainmentsysteem met TomTom-navigatie is optioneel verkrijgbaar op alle uitvoeringen vanaf de Acenta, evenals Apple CarPlay met Siri-spraakherkenning, Android Auto met Google Assistant en een groot aantal entertainmentfuncties.

Verbeterde Euro 6d benzinemotor
Nissan heeft de 1,0-liter driecilinder turbobenzinemotor van de Micra verder verfijnd voor een meer dynamische en efficiënte rijervaring. De krachtbron voldoet aan de Euro 6d-emissienorm, resulterend in verbeterde brandstofefficiëntie en minder emissies. Een verbeterde koppelafgifte zorgt voor betere rijprestaties met minder schakelmomenten, ideaal om door steden te navigeren en een responsiever en aangenamer rijgedrag mogelijk te maken.

Geavanceerde veiligheidstechnologie
Vanaf het uitrustingsniveau Visia is de Nissan Micra uitgerust met innovatieve veiligheidstechnologie, zoals Hill Start Assistance, Intelligent Ride Control en Intelligent Trace Control voor verbeterde controle onder moeilijke omstandigheden.

Aanvullende technologie wordt optioneel aangeboden in een Safety Pack en omvat High Beam Assist, Intelligent Lane Intervention, Traffic Sign Recognition en Intelligent Forward Emergency Braking met voetgangersherkenning.

De succesvolle Nissan Micra is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de Europese markt. Sinds de lancering in 2017 zijn al meer dan 230.000 exemplaren in 34 Europese landen. De Micra is het eerste Nissan-model dat in een Renault-fabriek wordt gebouwd en onderstreept de synergie van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Nissan Micra opgefrist voor 2021


Nissan Micra opgefrist voor 2021


Nissan Micra opgefrist voor 2021

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS