Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 11 juli 2021 11:45 • Print artikel

Bentley slaat met de introductie van de Flying Spur Hybrid nieuwe wegen in op weg naar elektrificatie. De Flying Spur Hybrid bouwt voort op het succes van de derde generatie Flying Spur, maar is dankzij een zeer innovatieve aandrijflijn de meest milieuvriendelijke Bentley tot dusver. Het model is de eerste telg uit een hybridefamilie waarmee het merk in het kader van de Beyond100-strategie een leidende positie inneemt op weg naar een volledig CO2-neutrale toekomst.

Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit

De nieuwste toevoeging aan Bentley's hybridereeks onderstreept dat hybride-aandrijving geen concessies doet aan luxe of prestaties. Met een onmerkbare samenwerking tussen verbrandingsmotor en elektromotor wordt geraffineerde sereniteit geboden. De nieuwe aandrijflijn combineert een 2,9-liter V6-benzinemotor met een innovatieve elektromotor. Samen zijn ze goed voor een vermogen van 544 pk - 95 pk meer in dan de Bentayga Hybrid - en 750 Nm aan trekkracht.

Met zijn hoge vermogensreserves, superieure koppel en snelle gasrespons doet de nieuwste hybrideversie nauwelijks onder voor de Flying Spur V8. De acceleratie tot 100 km/u kost bijvoorbeeld slechts 4,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 285 km/u. De nieuwe aandrijflijn zorgt voor een aanzienlijke beperking van het brandstofverbruik en biedt toch het authentieke karakter van moeiteloze, verfijnde prestaties dat onlosmakelijk bij Bentley hoort.

Fluisterstille acceleratie
De geavanceerde elektromotor van de ‘Hybrid’ bevindt zich tussen de transmissie en de 416 pk sterke benzinemotor en levert tot 134 pk en 400 Nm koppel. De synchroonmotor met permanente magneet levert direct het volledige koppel voor een fluisterstille acceleratie vanuit stilstand. De E-motor wordt aangedreven door een 14,1 kWh lithium-ion batterij en kan in slechts 2,5 uur tot 100 procent worden opgeladen. Met een range van meer dan 700 kilometer is de Flying Spur Hybrid de meest efficiënte Bentley ooit.

Herkenbaar Flying Spur
Vanbuiten is de Flying Spur Hybrid onder meer herkenbaar aan een 'Hybrid' embleem op het voorscherm, vier ovale uitlaatpijpen en een klepje op het linker achterpaneel waar het oplaadpunt achter schuil gaat. Het interieur van de Flying Spur Hybrid is een opvallende combinatie van de allernieuwste geïntegreerde technologieën en prachtige materialen met de features die nodig zijn voor een plug-in hybrideauto. De automatische Start-Stop-schakelaar is vervangen door een bediening voor de drie E-modi - EV Drive, Hybrid Mode en Hold Mode - waarmee de bestuurder het batterijgebruik tijdens het rijden kan beheren, hoewel de auto dit ook automatisch kan doen. De EV Drive-modus wordt geactiveerd zodra de auto wordt gestart. Deze stand is ideaal voor stadsritten en kortere trips.

Volledig connected
De Flying Spur Hybrid heeft een toonaangevend portfolio van intelligente en intuïtieve features dat is afgestemd op de bestuurder en passagiers. Voor de Flying Spur Hybrid omvatten de connected car-diensten nu ook My Battery Charge, My Car Statistics en My Cabin Comfort. De My Bentley-services zijn toegankelijk voor klanten via een speciale app, zowel voor Apple iOS- als Android-toestellen. De Flying Spur Hybrid heeft een ingebouwde simkaart, waardoor de My Bentley connected car-functies niet langer vereisen dat klanten hun eigen dataverbinding leveren.

Vanaf deze zomer te bestellen
Alle Flying Spur-modellen worden geproduceerd in de fabriek van Bentley in Crewe - 's werelds eerste CO2-neutrale fabriek voor de productie van luxe auto's. De nieuwe Flying Spur Hybrid wordt vanaf eind dit jaar geleverd.

Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit


Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit


Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit


Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit


Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit


Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit


Nieuwe Flying Spur Hybrid: de groenste Bentley ooit

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS