Formule 1

FOTO'S: Max Verstappen kwam, zag en overwon in de Grand Prix van Canada

Uitgegeven door Deni Volkers • 21 juni 2022 11:00 • Print artikel

Max Verstappen pakte afgelopen zondag in Canada wederom een overwinning in de Formule 1. Dit was alweer zijn zesde overwinning van het seizoen. De regerend wereldkampioen breidt hiermee zijn leiding in het kampioenschap uit naar 46 punten. (stand WK Formule 1)

Max Verstappen

Na een hele goede start van de race, leek het erop dat dit een kwestie was van uitrijden tot de finish, maar dit is Formule 1. In ronde 49 kwam Yuki tsunoda de pitstraat uitrijden. Hij had alleen te veel snelheid voor de bocht en raakte de controle over zijn stuur kwijt. Dit leverde een safety car op. Carlos Sainz maakte van de gelegenheid gebruik en ging voor een vers setje banden naar binnen. Hij kon zo aansluiten bij Verstappen en wachten tot het groene licht weer aanging. De laatste 20 ronden werden een sprint race. Verstappen moest met man en macht verdedigen ten opzichte van Sainz. Ondanks dat Sainz iedere ronde DRS had op Verstappen, kon hij niet voorbijkomen aan de regerend wereldkampioen. In de laatste ronde wist de Spanjaard dat hij geen kans meer had om de race te winnen. Max Verstappen hield zijn hoofd koel tijdens die spannende slotfase en won de race.

Een zeer verdiende overwinning voor Verstappen. Hij domineerde op het stratencircuit van Gilles-Villeneuve. De eerstvolgende Grand Prix is in Groot-BrittanniŽ. Daar waar hij vorig jaar een tik kreeg van Hamilton en met een harde klap in de bandenstapels eindigde. Hopelijk weten ze elkaar dit keer heel te houden, maar dat is een zorg voor later. Geniet hier eerst van een mooi overzicht van Max Verstappen.

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS