Formule 1

FOTO'S: Max Verstappen DNF Grand Prix van Bahrein

Uitgegeven door Deni Volkers • 21 maart 2022 17:27

Vandaag was het moment van de waarheid. De Grand Prix van Bahrein werd verreden. Max Verstappen startte vanaf de eerste startrij op de tweede positie. De start verliep zonder problemen en Verstappen kon een goede aansluiting vinden achter Charles Leclerc. Helaas kwamen er tijdens de race meerdere problemen opzetten aan de auto van Max. Zo raakte de remmen oververhit, waardoor hij veel moest liften in de bochten. Even later in de race klaagde Max over het stuur. De stuurbekrachtiging zou niet meer goed werken. Deze problemen leverde veel tijdverlies op.

Max

Het einde van de race naderde. Met nog een aantal rondes te gaan en met Max nog altijd op P2, leek het goed af te lopen. Maar niks was minder waar. Verstappen voelde de auto terugzakken in snelheid en hij kreeg een melding op zijn stuur. Sainz kwam ondertussen steeds dichterbij. Het team van RedBull kon niet precies zien wat het probleem was. Ze dachten dan ook dat het aan de batterij lag, maar het bleek een defect van de toevoer van de benzine naar de motor te zijn. Hierdoor sloeg de auto van Verstappen af en kon hij de race niet finishen. Later had Sergio Perez, teamgenoot van Verstappen, hetzelfde probleem. Hij spinde in bocht 1 en ook hij kon de race niet finishen. Een dramatische dag voor het team van RedBull, maar ze houden hoop en kijken uit naar de volgende race.

Max

Max

Max

Max

Max

Max

Max

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS