Formule 1

FOTO'S: Driften met een peperdure Bugatti Chiron Pur Sport

Uitgegeven door Deni Volkers • 1 december 2022 19:08 • Print artikel

De Bugatti Chiron Pur Sport is ontworpen voor bochten; ontworpen voor laterale acceleratie en onvergelijkbare rijdynamiek. Nu de productie halverwege is, en de 30e eenheid onlangs aan zijn nieuwe eigenaar is geleverd, viert Bugatti het prestatiespectrum van de Chiron-familie dat de Pur Sport kenmerkt als zijn meest wendbare lid, door 'Drifting The C', de iconische zijlijn van het ontwerp-DNA.

Bugatti Chiron Pur Sport

Het circuit ligt klaar. De lucht is stil. Door de nachtelijke neerslag is het asfalt glad en glinstert het in de vroege ochtendzon. De Bugatti Chiron Pur Sport1 ligt te wachten, net buiten het midden van het circuit, klaar om een perfect gecontroleerde en precieze manoeuvre uit te voeren - alleen mogelijk door de combinatie van prestaties en evenwicht van de Pur Sport. Een geavanceerde vierwielaandrijving staat klaar om de volle kracht van 1.500 pk en 1.600 Nm te kanaliseren, geleverd door een van de meest innovatieve aandrijflijnen ooit: de 8,0-liter W16.

De uitdaging voor de Chiron Pur Sport en zijn deskundige bestuurder - een ontwikkelings- en chassisingenieur van Bugatti, is de lancering in een gecontroleerde vierwieldrift, waarbij een perfecte boog wordt getrokken die van bovenaf gezien de beroemde Bugatti C-lijn vormt. Dit herkenbare ontwerpkenmerk definieert al decennialang de elegantie van de Bugatti-styling, zowel op de Veyron en de Chiron2 als op de creaties van Jean Bugatti. De kenmerkende C-lijn, die de auto vanuit een zijprofiel naadloos verlengt en hem tegelijkertijd een vloeiende lijn geeft die zelfs in rust de indruk van beweging geeft, is met veel effect gebruikt in het ontwerp van zijn vroegste creatie, het Type 50, tot en met de beroemde Type 57-serie.

Als de W16-motor tot leven komt, start de Pur Sport van de lijn, alle vier de banden rokend terwijl hij vaart maakt en snel door de versnellingsbak schakelt. De coureur draait aan het stuur en laat de Pur Sport met een druk op het gaspedaal driften.... burn some rubber...

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS