Formule 1

FOTO'S: Bekijk hier een impressie van de natte kwalificatie in Canada

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 juni 2022 13:31 • Print artikel

De Formule 1 is dit weekend in Canada op het Circuit Gilles Villeneuve. Zaterdag was een regenachtige dag met veel glijdende auto's. In de derde vrije training hadden alle coureurs moeite met het in bedwang houden van hun auto. Het gras is regelmatig gemaaid door menig coureur. Toch wist iedereen de auto uit de muur te houden.

Alpine

In de kwalificatie was de baan nog altijd nat, maar het regenen was gestopt. Er werden steeds meer risico's genomen om maar die snelste ronde te rijden. Sergio Peréz zocht ook de grens op, maar ging net iets te ver. Hij belandde met zijn voorvleugel onder de Tech Pro Barriers in Q2. Voor hem was dat het einde van zijn kwalificatie. Hij start in de race vanaf P13.

In Q3 was de baan al aardig opgedroogd. George Russell ging dan ook naar binnen voor slicks en komt met de soft band weer de baan op. Deze keuze was net iets te voorbarig. Bij het aanzetten van zijn snelle ronde verloor hij de controle in de tweede bocht en belandde hij op het gras. Russell start de race vanaf de achtste positie

Het team van Haas is misschien wel het meest succesvolle team geweest in de kwalificatie. Zij vullen de derde startrij. De grootste verrassing was Fernando Alonso. In de derde vrije training liet hij al zien hoe snel hij was in de natte omstandigheden. In de kwalificatie deed hij er nog een schepje bovenop. Hij start naast Verstappen vanaf P2. Het wordt een interessante race. De weersvoorspellingen voor de race zijn wel goed. Het komt allemaal aan op strategie en snelheid. Om 20:00 uur Nederlandse tijd zal de race van start gaan. Bekijk hier de gave platen van de zaterdagsessies.

ALpine

McLaren

McLaren

Williams

Williams

Ferrari

Ferrari

Aston

Aston

Alfa Romeo

Alfa Romeo

Mercedes

Mercedes

Alpha Tauri

Alpha Tauri

Red Bull

Red Bull


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS