Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Arteon Shooting Brake eHybrid nu ook als Elegance Business+

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 16 augustus 2021 09:00 • Print artikel

Volkswagen breidt de Arteon-range uit met de Shooting Brake eHybrid Elegance Business+. Deze nieuwe uitvoering onderscheidt zich van zijn sportievere R-Line-broer met een meer op chique gericht voorkomen. Uiterlijk springen de chromen details in het oog, terwijl in het interieur bijvoorbeeld de eucalyptushouten accenten opvallen. Het nieuwe model heeft een rijke standaarduitrusting in combinatie met een vanafprijs onder de € 50.000.

Arteon Shooting Brake eHybrid nu ook als Elegance Business+

Tot nu toe was de stijlvolle Arteon Shooting Brake eHybrid er uitsluitend in de sportieve R-line Business+-uitvoering. De nieuwe Elegance Business+ richt zich meer op comfort en luxe voor zakelijke én particuliere rijders. Buitenspiegels in chroomlook en nieuwe 18 inch lichtmetalen velgen ‘Muscat’ maken dat direct duidelijk. In het interieur vallen afwerkingsaccenten van eucalyptushout op. Daarbij is de Arteon Shooting Brake eHybrid Elegance Business+ als enige model in de range leverbaar in de nieuwe kleur Kingfisher Blue.

Complete luxe
Naast alle elegante nieuwe features biedt de Elegance Business+ ook de luxe en het comfort van bijvoorbeeld keyless access, de Digitale Cockpit Pro, navigatiesysteem ‘Discover Media’, een elektrisch bediende achterklep en het geavanceerde rijassistentiesysteem Travel Assist, dat semiautonoom rijden mogelijk maakt.

Fluisterstille kracht en efficiency
De Arteon Shooting Brake eHybrid Elegance Business+ heeft een krachtige en efficiënte plug-in hybride-aandrijflijn met een comfortabele automatische transmissie. Het lithium-ion accupakket, dat bij een publiek laadpunt of een wallbox in 3,5 uur is op te laden (0-100%), verleent de ruime Shooting Brake een elektrische actieradius van maximaal 61 km**. Dat betekent dat het gros van de dagelijkse ritten volledig elektrisch is af te leggen. De Arteon Shooting Brake functioneert dan fluisterstil én lokaal emissievrij.

Catalogusprijs onder € 50.000
De nieuwe Arteon Shooting Brake eHybrid Elegance Business+ valt ook op door zijn aantrekkelijke prijsstelling: hij is er vanaf € 49.890*. De meer op sportiviteit geënte Arteon Shooting Brake eHybrid R-line Business+ is leverbaar vanaf € 50.490*. Elke Arteon wordt standaard geleverd met vier jaar garantie.

Arteon Shooting Brake eHybrid nu ook als Elegance Business+


Arteon Shooting Brake eHybrid nu ook als Elegance Business+


Arteon Shooting Brake eHybrid nu ook als Elegance Business+

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS