Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Alpine Elf Matmut endurance team klaar voor het FIA WEC kampioenschap 2021

Uitgegeven door Peter Vader • 16 maart 2021 20:06

Alpine heeft een geweldig trackrecord in endurance-races en gaat nu de uitdaging aan om deel te nemen aan de topcategorie van het FIA WEC en de 24H van Le Mans 2021. Net als zijn toewijding aan de Formule 1, toont dit nieuwe project in enduranceraces de ambitie van Alpine, een merk geboren uit competitie, voor competitie. Goedgekeurd door de Fédération Internationale de l'Automobile als de Alpine A480, is het prototype gebouwd op een Oreca-chassis en aangedreven door een 4,5-liter V8 geleverd door Gibson Technology. De Alpine A480 is uitgerust met Michelin-banden, in overeenstemming met de voorschriften van de Hypercar-klasse. De A480 wordt bestuurd door drie ervaren endurance-coureurs, Nicolas Lapierre, André Negrão en Matthieu Vaxiviere. Het raceteam zal worden geleid door Philippe Sinault, teambaas, zoals het geval is sinds 2014 met talrijke successen in de LMP2-klasse.

Alpine A480 endurance team

Laurent Rossi, CEO Alpine: "Autosport en Alpine zijn onafscheidelijk. Sinds onze terugkeer naar langeafstandsraces in 2013 heeft dit avontuur ons geweldige emoties gebracht, met fantastische overwinningen. Na acht succesvolle jaren is het nu tijd om toe te treden tot de topcategorie, terwijl het merk een nieuwe start maakt. De evoluties van de regelgeving bieden ons de mogelijkheid om onze passie te uiten, onze technische knowhow en onze ervaring te demonstreren in een eerlijk en kosteneffectief kader. We zullen in elke race ons best doen om de kleuren van Alpine te laten schitteren op het hoogste niveau van de autosport."

Alpine A480 bovenaanzicht

Philippe Sinault, teambaas van het Alpine Elf Matmut Endurance Team: "De geschiedenis van Alpine is geplaveid met uitdagingen. Sinds 2013 bewijzen we onszelf stap voor stap en laten we zien dat we in staat zijn om de Alpenkleuren op het hoogste niveau te verdedigen. Deze nieuwe uitdaging maakt deel uit van deze mentaliteit. Het vertrouwen dat Alpine in ons heeft gesteld voor dit project is een bron van grote trots. We benaderen Confidential C dit programma met nederigheid en de wens om het goed te doen in een tijd waarin de wereld van endurance-races op een keerpunt in zijn geschiedenis staat. We zijn vastbesloten om deze opwindende en ongelooflijk motiverende uitdaging aan te gaan om Alpine opnieuw te verankeren in het pantheon van de Franse en internationale autosport."

Alpine A480 schuin van boven

Alpine Elf Matmut Endurance Team onderstreepte de steun van zijn partners: Elf, Matmut, Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, Le Coq Sportif en RCI Banque, zonder zijn waardevolle technische partners en leveranciers te vergeten.

KALENDER 2021

26-27 april: Proloog Spa-Francorchamps (België)

1 mei: Total 6 Hours of Spa-Francorchamps (België)

13 juni: 8 uur van Portimao (Portugal)

18 juli: 6 Hours of Monza (Italië)

21-22 augustus: 24 uur van Le Mans (Frankrijk)

26 september: 6 Hours of Fuji (Japan)

20 november: 8 Hours of Bahrain (Bahrein)

Alpine A480 1

Alpine A480 2

Alpine A480 3

Alpine A480 4

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS