Formule 1

FOTO: Nieuwe livery voor Glickenhaus: "Zo helder als de lucht of zo helder als de toekomst"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 juli 2022 08:55 • Print artikel

Scuderia Cameron Glickenhaus heeft een nieuwe livery onthuld, waarmee ze voor het eerst gaat rijden tijdens de 6 uur van Monza. Het rood/wit op de Glickenhaus 007 is ingeruild voor een overwegend lichtblauwe kleur, welke door het team ‘Sky Blue’ wordt genoemd. Het blauw wordt aangevuld door een rood, wit en blauwe streep, die van voor naar achter over de auto loopt.

 Glickenhaus_new_livery_2022

Het Amerikaanse team zegt dat de tint blauw is gebaseerd op haar logo. De reden van de aanpassing is om zich meer te onderscheiden van de andere teams in de LMH-klasse. Zo rijdt Toyota met een rood, zwart en witte kleur in de klasse en toonde recent ook Porsche haar livery voor de nieuwe LMDh, die eveneens hoofdzakelijk uit deze kleuren bestaat. “Zo helder als de lucht of zo helder als de toekomst”, is het motto voor de nieuwe kleurkeuze.

Nadat het team in Le Mans met twee auto’s aan de start stond, wordt er in Monza, met deze nieuwe livery, slechts één auto ingezet. Dit deed Glickenhaus ook al tijdens andere evenementen van het FIA World Endurance Championship. Oliver Pla, Romain Dumas en Pipo Derani nemen tijdens de 6 uursrace in Monza plaats in de auto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS