Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

FOTO LIVERY: Drie verschillende uitvoeringen van legendarische 50-jarig jubileum-kleurstelling voor de drie GPX Racing Porsches

Uitgegeven door Peter Vader • 14 juli 2020 16:35 • Print artikel

In 1970 reden drie Porsche 908/ 3's van het Amerikaanse team van John Wyer in de Gulf-kleuren in de Targa Florio. Deze auto’s verschenen in drie verschillende kleurstellingen op het circuit en twee van hen scoorden een klinkende dubbele overwinning! Vijftig jaar later heeft GPX Racing zich goed voorbereid om met drie Porsche 911 GT3 R’s deel te nemen aan het seizoen 2020, met een livery die een evolutie is van deze drie iconische ontwerpen! Alle elementen van deze legendarische kleurstelling zullen te zien zijn op de drie GPX Racing Porsches voor hun komende raceseizoen 2020, inclusief de oorspronkelijke racenummers en de ‘aas’ -symbolen van de speelkaarten.

GPX Racing Gulf Porsches


Een halve eeuw geleden ging de overwinning in de Targa Florio naar de Nr12 gereden door Jo Siffert en Brian Redman. Daarop volgde op de tweede plaats de Porsche met Nr40, terwijl Nr36 als vijfde eindigde. GPX Racing's Nr12 en Nr40 Porsches doen mee aan de GT World Challenge Europe Endurance Cup. Patrick Pilet, Mathieu Jaminet en Matt Campbell zullen de eerste auto delen, terwijl de line-up van de zusterwagen nog zal veranderen ten opzichte van de in februari aangekondigde. Romain Dumas en Thomas Preining gaan samenwerken met Louis Deletraz, de GPX Academy-coureur, afhankelijk van de evolutie van de FIA Formula 2-kalender, die op dit moment nog niet goed is vastgesteld. Momenteel botst alleen de Nürburgring-ronde met het eenzitsprogramma van de Zwitserse coureur. Dennis Olsen zal hem bij deze gelegenheid vervangen. Nr36 zou moeten deelnemen aan verschillende races die momenteel worden beoordeeld, afhankelijk van de evolutie van de kalenders en de toestand in de wereld met betrekking tot de volksgezondheid. Op de website wordt melding gemaakt van nog een ander GPX-teamlid, de Nederlander Nicky Pastorelli. Wanneer hij in de baan verschijnt voor het in Dubai gevestigde team, is niet helemaal duidelijk.

Drie verschillende uitvoeringen van legendarische 50-jarig jubileum-kleurstelling voor de drie GPX Racing Porsches

Team Principal Pierre Brice-Mena: "We zijn bijzonder trots om de prestatie van Porsche een halve eeuw geleden te herdenken tijdens zo'n buitengewone gebeurtenis als de Targa Florio. Ik hoop dat we ons waardig kunnen profileren op de circuits van de kampioenschappen waaraan we gaan deelnemen. De eerste wedstrijd is de Imola GTWC-bijeenkomst op 25-26 juli."

Drie verschillende uitvoeringen van legendarische 50-jarig jubileum-kleurstelling voor de drie GPX Racing Porsches

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS