Formule 1

FOTO'S: Formule 1 GP van Canada op het Circuit Gilles Villeneuve

Eindelijk mogen ze weer. Het is alweer twee jaar geleden sinds de laatste Grand Prix van Canada is verreden. Het coronavirus stak er een stokje voor, maar aan alles komt een eind, dus er kan weer volop geracet worden op het stratencircuit, vernoemd naar Gilles Villeneuve.



Vrijdag waren de eerste twee vrije trainingen. Max Verstappen zette beide keren de snelste tijd neer. Beide Ferrari's sloten daar achteraan. Charles Leclerc heeft wel een gridstraf voor zondag. Nadat hij eerder 10 plaatsen teruggezet werd op de grid heeft Ferrari vandaag besloten om ook een turbo en MGU te vervangen voor de race van zondag. Leclerc start hierdoor helemaal op de achterste rij. Ook Yuki Tsunoda heeft een gridstraf. Hij heeft een compleet nieuwe motor in zijn auto gekregen en zal in ieder geval als laatste starten.

Het circuit van Canada staat bekend om 'The Wall of Champions'. Deze had vrijdag nog geen tik gehad, maar andere muren op het circuit wel. Er waren verder geen zware crashes. Esteban Ocon had zijn remmen rechtsvoor wat oververhit, hij was genoodzaakt om zijn remmen te koelen. Vandaag werd de derde vrije training in natte omstandigheden verreden. In de kwalificatie zal zichtbaar worden wie dan echt de snelste man van het veld is. Er is wat regen voorspeld, dus dat belooft een spannende sessie te worden, maar geniet hier eerst van de mooie platen van de vrijdagsessies.