Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: ACO onthult nieuwe waterstof prototype H24EVO + Technische specificatie!

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juni 2024 16:00

In Le Mans heeft de ACO de H24EVO onthuld. De raceauto is tentoongesteld in de Hydrogène village op het Circuit de la Sarthe. De tekeningen van de waterstof aangedreven bolide werden afgelopen oktober al gepresenteerd. Het nieuwe prototype werdt onthuld door Pierre Fillion en Jean-Michel Bouresche, de twee co-presidenten van de Mission24H.

ACO H24EVO

Foto: ACO


"De H24 was een mijlpaal in het MissionH24-programma, omdat dit het eerste waterstof-elektrische prototype was dat racete in Endurance-wedstrijden, in de Michelin Le Mans Cup, waarbij de finish aan elk van zijn wedstrijden werd gekoppeld”, vertelt F1llion over de waterstof aangedreven auto. “De H24EVO demonstreert een nieuwe stap voor MissionH24: het uitlijnen van een waterstof-elektrisch prototype dat kan concurreren met conventionele thermische auto's. Waterstof zal niet op het circuit zijn, het zal concurreren op het circuit."

ACO H24EVO
Foto: ACO


"Het doel dat we onszelf gesteld hebben, is dat de H24EVO het eerste FIA-gehomologeerde elektrisch-waterstofprototype wordt en dat het prestatieniveau gelijk is aan dat van de beste GT3's”, aldus Bouresche. “Om dit te bereiken, moeten we de waterstofauto's integreren met de GT3's van MissionH24. Om dit te bereiken, moeten we de nieuwste technologieën integreren om over het benodigde vermogen te beschikken. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om Symbio's sterke betrokkenheid bij het H24EVO programma te prijzen.”

ACO H24EVO
Foto: ACO


Technische specificatie van de H24EVO:

Symbio brandstofcel
nieuwe generatie multi-stacks
300 kW netto

2 waterstof tanks 700 bar
7.8 kg H2

872 HP elektrische motor

Adess LMP chassis 1300 kg

400 KW lithium battery

ACO H24EVO
Foto: ACO 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS