Formule 1

FOTO'S - Toto Wolff: "Geweldig gevoel om hier te winnen met de meest succesvolle Britse coureur ooit in een Mercedes!"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juli 2024 15:00

Euforie bij Mercedes! Het ooit onverslaanbare team van de Silberpfeilen lijkt zijn oude vorm teruggevonden te hebben. Terwijl George Russell een week eerder in Oostenrijk won, nadat hij had geprofiteerd van de crash van Max Verstappen en Lando Norris, heeft Lewis Hamilton deze keer in Silverstone gewonnen nadat Mercedes naar voren kwam als het beste team. Hij versloeg de snelle McLarens, die de winst uit handen gaven door een verkeerde strategie, iets dat Red Bull wèl goed deed. Ze hadden geen auto die snel genoeg was, maar slaagden erin een perfecte strategie uit te voeren.

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 1


Eindelijk weer bovenaan
Lewis Hamilton heeft sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië van 2021 geen Formule 1-race meer gewonnen. En na een lange ‘droge’ periode, keerde de Brit eindelijk terug naar de bovenste trede van het podium en brak zijn eigen record voor het aantal overwinningen op Silverstone na een emotionele overwinning in het bijzijn van zijn fans en vooral zijn ouders.

"Het is als een sprookje"
In het raceverslag van Mercedes zei een tevreden Wolff: “De overwinning van vandaag is als een sprookje. Het is onze laatste Britse Grand Prix samen met Lewis en wat een manier om af te sluiten. Het is zo’n geweldig gevoel om voor het Britse publiek de overwinning te kunnen behalen met de meest iconische en meest succesvolle Britse coureur in een Mercedes. De overwinning van vorige week was toevallig”, voegde Wolff eraan toe. “Vandaag waren we snel in bijna alle omstandigheden. We hebben lange tijd als eerste en tweede gereden en hoewel de McLarens snel waren toen de regen viel, konden we ze weer voorblijven."Nooit gestopt met...
“Het is een overwinning op basis van verdienste en het toont de lef van dit team. We zijn nooit gestopt met geloven, we zijn nooit gestopt met werken en we hebben het potentieel in de auto kunnen ontsluiten. We zijn nu op de goede weg”, benadrukte een euforische Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 2

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 3

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 4

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 5

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 6

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 7

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 8

Lewis Hamilton F1 Mercedes winnaar GP Groot-Brittannie 2024 Foto 9Oude tijden herleefden voor Lewis Hamilton en Toto Wolff: "Het is zo’n geweldig gevoel om voor het Britse publiek de overwinning te kunnen behalen met de meest iconische en meest succesvolle Britse coureur in een Mercedes!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS