Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

FOTO'S - IMSA in The Glen met Renger van der Zande: Cadillac start als tweede en vierde

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juni 2023 10:01

WATKINS GLEN - De nr. 31 Whelen Engineering Cadillac V-Series.R start op zondag vanaf de eerste startrij, voor de ‘Sahlen's Six Hours of The Glen’. De IMSA Grand Touring Prototype-kwalificaties werden wel geannuleerd toen er een zondvloed ontstond en de baan spekglad werd. De GTP-grid met negen auto's werd gevormd door IMSA WeatherTech SportsCar Championship-punten, waardoor de nr. 31 Whelen Engineering Cadillac V-Series.R, bestuurd door Pipo Derani, Alexander Sims en Jack Aitken, tweede werd. De nr. 01 Cadillac V-Series.R, mede bestuurd door Sebastien Bourdais en Renger van der Zande, start vanaf de vierde plek. Cadillac heeft twee van de vier IMSA GTP-races gewonnen en voert het Manufacturer Championship aan tijdens de zes uur durende race op het Watkins Glen International-circuit van 3,4 mijl met 11 bochten.

Six Hours of The Glen Cadillac foto 1

Bourdais en Van der Zande, die in 2022 een podiumplaats behaalden in The Glen, zijn de meest recente winnaars van de IMSA GTP-race - half mei in Laguna Seca, voordat ze samenwerkten met zesvoudig INDYCAR-kampioen Scott Dixon om vierde te worden in het algemeen klassement van 62 inzendingen in de honderdjarige 24 uur van Le Mans in het Cadillac hybride prototype.

Derani, Sims en Aitken, gesteund door hun overwinning in maart op de Sebring International Raceway, leiden het IMSA Michelin Endurance Cup GTP-klassement op weg naar de derde van vier langeafstandsraces op de kalender.

Six Hours of The Glen Cadillac foto 2

Veel voldoening bij Porsche, na een ietwat matig resultaat in Le Mans. De Nr6 Porsche 963 van Porsche Penske Motorsport start vanaf de pole! De teams waren voorbereid met Michelin-regenbanden voor de sessie van 20 minuten, maar de sanctionerende instantie stopte de kwalificatie met de groene vlag, nadat de gezamenlijke LMP2- en LMP3-sessie werd beïnvloed door regen. Geen enkele auto reed een getimede ronde. Zondag om 08.00 uur ET staat een warming-up van 20 minuten op het programma. De groene vlag wordt gezwaaid om 10:40 uur.

Six Hours of The Glen Cadillac foto 3

Six Hours of The Glen Cadillac foto 4

Six Hours of The Glen Cadillac foto 5

Six Hours of The Glen Cadillac foto 6

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS