Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO': Maserati Grecale Fuoriserie: een speciale bestelling van Mars

Uitgegeven door Deni Volkers • 24 maart 2022 16:33

Maserati breekt met de regels en neemt een order aan van Mars. De Grecale Mission from Mars is het buitenaardse resultaat. Dit is een speciale Maserati voor een speciale klant. Maserati heeft gebruikgemaakt van het Fuoriserie-programma om met de Grecale Mission from Mars een unieke auto te creëren.

maserati

Maserati Fuoriserie is als een wit vel papier waarvoor het merk een brede waaier aan designs en kleuren aanbiedt. Vervolgens draait het om de inspiratie van individuele klanten, die de kans krijgen om trendsetter te worden en hun persoonlijke creativiteit tot uiting te laten komen.

In de Grecale Mission from Mars worden de mogelijkheden om de Grecale te personaliseren, maximaal benut. Het rode stof van de planeet Mars en zijn geoxideerde rotsen geeft ook de Grecale Mission from Mars een bijzondere uitstraling. Bij het realiseren van de speciale metallic lak diende mineraalstof als inspiratiebron en metaalerosie wordt toegepast op onderdelen aan de binnen- en buitenkant. De buitenkant is gespoten in Galactic Orange, een Fuoriserie-interpretatie van de carrosserie in een kleur die uit meerdere lagen bestaat. De zeer vloeibare basis doet denken aan gesmolten metaal, bovenop een intense, futuristische en bijna berijpte oranjerode hars.

Om het exterieur compleet te maken, is de Grecale Mission from Mars voorzien van speciale Vortex-velgen. Het gaat hier niet om enkel een andere velgkleur, maar om een nieuwe mechanische bewerking van het materiaal. Dit zorgt voor een vortex-design dat doet denken aan de verplaatsing van lucht die wordt veroorzaakt door het wegrijden en het rijden op hoge snelheid. Het ruwe oppervlak wordt beschermd door een transparante toplaag van zwarte inkt. Het grijs van de banden daarentegen is gemaakt van een speciaal mengsel dat verwijst naar de planeet Mars.

E.T. mag dan met zijn vinger naar huis hebben gebeld, in de Grecale Mission from Mars volstaat een tik op het 12,3 inch scherm, het grootste dat ooit in een Maserati is gemonteerd. Dit zorgt voor een alomvattende ervaring in de auto en daarbuiten. Intergalactische automobilisten vinden een speciale ‘sterrenkaart’ aan het plafond. Daarop is een projectie van de belangrijkste sterrenbeelden te zien.

De stoelen vormen de perfecte combinatie van een design dat is geïnspireerd op de elektrische stromingen op Mars. De designelementen in het interieur worden opnieuw geïnterpreteerd met een innovatieve flair, uiteraard in de karakteristieke stijl van Maserati.

De gedurfde reis door de ruimte begint op Mars en eindigt in Milaan, waar de speciale one-off Maserati onthuld wordt tijdens een exclusief avondevent.

De Grecale Mission from Mars projecteert Maserati naar de toekomst, als een gedurfde synthese van avantgarde, passie en grenzeloos maatwerk, mogelijk gemaakt door het Fuoriserie-programma.

interieur

interieur

Maserati

Maserati

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS