Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO: Lamborghini onthult technische specificaties van nieuwe LMDh: "Een toekomst van hybridisering"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2022 09:35 • Print artikel

Lamborghini Squadra Corse heeft de technische details van de aankomende LMDh-bolide onthuld. Het Italiaanse prototype gaat aangedreven worden door een twin-turbo V8 en gaat in 2024 zowel in de FIA World Endurance Championship als het Amerikaanse IMSA-kampioenschap haar debuut maken.

Lamborghini LMDh

De V8-motor met een hoek van 90 graden gaat door de motorsportafdeling van de autofabrikant, in Sant’Agata Bolognese ontwikkeld worden. De verwachting is dus dat dit een compleet andere motor gaat worden dan die in de Porsche 963 ligt, ondanks dat de motor van het zusterbedrijf soortgelijke specificaties heeft. De LMDh-motor gaat gecombineerd worden met een hybride unit en gezamenlijk maximaal 500 kW (670 paardenkrachten) produceren. De basis voor de V8 is die uit de productieauto van de Huracan.

"Nu Automobili Lamborghini begint aan een toekomst van hybridisering in haar wegautoproductie, vertegenwoordigt de LMDh een specifiek energie-/prestatieproject op basis van de ervaringen van de komende generaties van haar sportwagens, volledig in lijn met de bedrijfsstrategie van Cor Tauri”, meldt Lamborghini. "Squadra Corse maakt daarmee de stap naar een autosportlandschap dat wordt aangedreven door hybride aandrijving en past perfect bij Lamborghini's overgang naar hybride technologieën." Zoals eerder onthuld werkt de Italiaanse fabrikant samen met Ligier aan dit LMDh-project, waarbij de monocoque geproduceerd wordt bij HP Composites in Italië. Dit bedrijf is al lange tijd partner van Squadra Corse.

"De beslissing om samen te werken met Ligier Automotive stelt Lamborghini Squadra Corse in staat om met een gevestigde chassisleverancier de topklasse van de endurance races te betreden", meldt Lamborghini over de samenwerking met het Franse bedrijf. "Bovendien maakte de competente en flexibele structuur van Ligier Automotive (met specifieke contactpunten tussen Squadra Corse) het partnerschap een logische keuze voor het LMDh-project.” Inmiddels heeft Lamborghini ook een eerste render van de aanstaande prototype onthuld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS