Formule 1

FIA wacht nog op inschrijvingen voor 2026: Mercedes, RBTP, Renault en Ferrari hebben nog niks getekend

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 december 2022 20:01 • Print artikel

De Formule 1 gaat over een aantal jaar weer flink veranderen. Vanaf 2021 gaan namelijk de nieuwe motorreglementen in en maakt het Duitse team van Audi haar debuut in de koningsklasse van de autosport. De verwachting was dat er meer fabrikanten zouden aankloppen, maar het blijft tot op heden verdacht stil. Desondanks maakt FIA-president en oud-rally-coureur Mohammed Ben Sulayem zich nog geen zorgen.

<FIA Mohammed Ben Sulayem

In het weekend van de Belgische Grand Prix, augustus dit jaar, maakte het team van Audi wereldkundig zich in 2026 aan de Formule 1 te verbinden. In eerste instantie wilde de FIA de inschrijvingen voor nieuwe fabrikanten sluiten op 15 oktober dit jaar, maar nu enkel Audi zich heeft verbonden aan de sport en andere merken uitblijven, heeft de FIA de inschrijftermijn verlengd. Naar verluidt voltooien Mercedes, Red Bull Powertrains en Renault hun inschrijvingen snel, zoals vaker is gezien ligt alleen nog Ferrari dwars.

Ben Sulayem sprak zich bij Autosport uit over de situatie, maar hij lijkt zich nog geen zorgen te maken over de toekomst van de sport: "Eerlijk gezegd, als er een nieuwe partij zich aanmeldt, dan gaan de oude partijen vanzelfsprekend dwars liggen. Ze hebben dat een sterke manier gevonden om te overleggen met de FIA. Maar zodra één van hen zich inschrijft, dan komen de twee en de derde en de rest ook wel. Dan zul je zien dat het goed komt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS