Formule 1

FIA-voorzittter Ben Sulayem ontkent voorkeur voor Mercedes en verdedigt Rao

Uitgegeven door Bart • 19 november 2022 17:03 • Print artikel

FIA-voorzitter Mohammed ben Sulayem heeft gereageerd op de kritiek van Red Bull dat er een lek zou zijn binnen de FIA. Helmut Marko wees onder meer naar voormalig Mercedes-medewerkster Shaila-Ann Rao die nu in dienst is bij de FIA. Voorafgaand aan een officiŽle verklaring rondom het overtreden van het budgetplafond kwamen er allerlei geruchten naar buiten. Ben Sulayem twijfelt niet aan de integriteit van Rao en bagatelliseert het lek binnen de FIA.

Mohammed ben Sulayem


"Ze is interim-secretaris-generaal. Wat betekent 'interim'?", aldus Ben Sulayem in een reactie aan Motorsport.com. "Shaila-Ann is een enorme steun voor mij geweest. Als ze belangrijke beslissingen voor me voorbereidt, zie je hoe intelligent ze is. Ze wordt ervan beschuldigd vooral Mercedes-supporter te zijn, maar ik zal eerlijk zijn en mijn mening verdedigen: toen de straffen voor het budgetplafond werden uitgedeeld, zei ze dat het enigszins streng van me was. Daar keek ik van op en zei: 'mijn God, ze wordt ervan beschuldigd Mercedes voor te trekken, terwijl ze tegen mij zegt dat Red Bull zwaar wordt bestraft'."

De FIA-voorzitter maakt zich niet al te veel zorgen over het lekken van informatie. "In Oostenrijk hadden we bijvoorbeeld een vergadering met de F1 Commission. Terwijl die nog gaande was, kwamen er al dingen in het nieuws. Dat is soms frustrerend, want voordat je vergadering is afgelopen, is er al iets naar buiten gekomen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS