Formule 1

FIA-president over straffen Red Bull en Aston Martin: "Zorgden er voor dat niets verborgen was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2023 06:00

Red Bull en Aston Martin overtraden vorig jaar het budgetplafond. Volgens FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft zijn organisatie duidelijk gemaakt dat zaken onder het budgetplafond niet verborgen gehouden kunnen worden. De president waarschuwt dat het de verantwoordelijkheid van de FIA is om toezicht te houden en te bewaken dat er geen overschrijdingen plaatsvinden.

Mohammed Ben Sulayem

“Ik was erg duidelijk over wat er bij Red Bull en Aston Martin gebeurde”, aldus Ben Sulayem tegenover het Engelse Express. “We zorgden er voor dat niets verborgen was en we deden alles erg transparant. We onderzochten het team, deden de check-up, gingen door het hele proces en we maakten het publiekelijk duidelijk aan iedereen. Ik hoop dan niemand het kostenplafond kan gebruiken en probeert dingen te verbergen. Voor de teams is het nu erg duidelijk dat de FIA er is als toezichthoudend orgaan. Ze zijn er om te bewaken en dat is het mooie, dat is onze verantwoordelijkheid.”

De overschrijding bij Red Bull bedroeg uiteindelijk rond de half miljoen euro. Waarvoor het team uit Milton Keynes een boete kreeg en 10 procent minder windtunnel- en CFD-testtijd. Het F1-team kreeg echter niet minder budget te besteden, wat volgens sommige teams fout was.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS